Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

BRANE SE KUĆE NA PAGU, BURA PRIZEMLJILA KANADERE I POREMETILA PROMET

ZADAR

Pune ruke posla imaju zadarski vatrogasci ovog vikenda. I dalje je najgore na Pagu u Košljunu gdje zbog jake bure ne mogu gasiti zračne snage, javlja HRT radio - Radio Zadar. 'U tijeku jučerašnjeg dana i noći planulo je 19 požara koje je rasplamsavala jaka bura. Gorjelo je u Kakmi, Benkovačkom Selu, Bilišanima, Pagu, Košljunu, Tinju, Viru i Polači gdje su se branile i obranile kuće', kaže županijski vatrogasni zapovjednik Željko Šoša.
Image and video hosting by TinyPic
Još je uvijek nekoliko požara aktivno, dok se na drugima dežura. Požari su aktivni u Lozicama na otoku Viru i u Polači. Najteže stanje je još uvijek u Košljunu na Pagu. Tamo nažalost zbog jake bure ne mogu raditi zračne snage te se radi sa zemaljskim snagama. Brane se kuće, u brdu još uvijek gori i vatrogasce čeka još dosta posla, javlja HRT radio - Radio Zadar. Vatrogasci i policija upozoravaju građane - da ne pale otvoreni plamen u prirodi jer se zbog snažne bure, vatra lako otrgne nadzoru.

Podsjetimo, zbog olujne bure dionica autoceste A1 između čvorova Sv. Rok i Posedarje otvorena je samo osobna vozila, kao i autocesta A6 između čvorova Kikovica i Delnice, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, te Paški most. Na autocesti A7 između čvora Draga i Šmrika, mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku i dionici Jadranske magistrale (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle (I.skupinu vozila), a između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana još dodatno obuhvaća dostavna vozila i vozila s natkivenim teretnim prostorom.…. t-portal

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 16.07.2017. u 10:32 sati.