Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić premjestio don Marina Marčića u Muć Donji - u Stilja i Orah dolazi don Ivan Đonlić



Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić objavio je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije, koji stupaju na snagu 21. kolovoza 2017. godine.

Usprkos željama Vrgorčana, a posebno mještana Stilja, Prapatnica i Oraha, na popisu premještenih svećenika nalazi se i dugogodišnji župnik župa sv. Marka evanđelista – Orah i sv. Ivana Krstitelja – Stilja don Marin Marčić. On je razriješen dosadašnjih službi i imenovan župnikom župe Male Gospe – Muć Donji. Župnikom u župama Orah i Stilja imenovan je don Ivan Đonlić, dosadašnji župni vikar u župi Presvetoga Srca Isusova na Visokoj u Splitu.

Ova vijest došla je dan prije najavljenog sastanka župljana Stilja i Oraha s nadbiskupom Barišićem na koji će biti ponesena peticija s tisuću potpisana mještana kojom se traži da don Marčić ostane u Vrgorskoj krajini. Može li se nakon objave nadbiskupova dekreta biti ikakvih promjena, to ćemo uskoro saznati.


Post je objavljen 11.07.2017. u 19:19 sati.