Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

NAĆI ĆEŠ TO ŠTO ŽELIŠ


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano 2.9.2005. u 14:25h ovdje na blogu, a iz 1. zbirke

"SJENA DUŠE"


https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2005/09/1615120933/naci-ces-to-sto-zelis.2.html

i objavljeno 07.03.2008. u 19:44h | na iskrica weblogu:

http://iskrica.tportal.hr/weblogs/post.php?web=1461&log=229571

Do jezera mrtvih listova od prošle jeseni sišla je sjena jednog pjesnika, sjena njegova spustila se do obale rasute na mjestima gdje je prosipao svoje stihove i pohodio osamljena mjesta pa ih tamo sakrivao, a u tim njegovim očima lijepa je njegova ljubav.

Osjećam prazninu kad vidim bijelo, osjećam muklost kad sanjam bijelo, na nebo se propinju moje ruke, dotakle bi oblake, zaronile u dubine.

Kraj rijeke koja je tiša od najtišeg leta orlove sjene, između neba i zemlje doplivalo je jedno malo srce i zaustavilo se u tom davnom zimskom danu, ugrijalo se to srce na toplom dlanu pjesnika i okrenulo se mjesecu i nasmiješilo, ugrijala se duša i snagom tih očiju koje su je pratile izdaleka zanijela se tom ljepotom osjećaja.

Iz mračnih komora srca nisu više izlazile kristalne suze i skrivale se ispod kamena koje su drugi pronalazili i mislili da su to vilinske suze, to su bile suze tuge.

Pomaknule su se zavjese prošlosti, neke davne zakletve su se ispunile i odslužile ono zadano pa su već postale i besmislene, duša je sačuvala biserne riječi usamljenog pjesnika, sagrađen je zlatni otok i čeka se proljetni vjetar, da bi pokrenuo ta bijela jedra za jedno lijepo putovanje.

Ako usamljeni pjesnik pronađe te oči koje traži, neka mu vjetar bude sklon i njegovim jedrima podari nezaboravan doživljaj, neka te oči, koje usamljeni pjesnik traži, zarone duboko u njegove i vidjet će beskraj noći, vidjet će dubinu duše, a te oči, ako znaju gledati, u pjesnikovoj duši će vidjeti sebe.

Zato, usamljeni pjesniče, kroz tri noći moja duša će moliti za tvoju sreću i kroz snove ćeš naći te lijepe oči u koje toliko želiš zaroniti.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 08.07.2017. u 19:15 sati.