Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Savjeti za printanje digitalnih fotografija

Danas, u doba digitalne fotografije velika većina ljudi sve fotografije koje snimi uglavnom drži u elektronskom obliku, na računalima ili u mobitelima, nesvjesni da na takav način mogu lako ostati bez njih. Malo tko printa "digitalne" fotografije na papir; neki to smatraju "nepotrebnim troškom", neki "zastarjelim", a nekima se jednostavno ne da...

Postoji nekoliko vrlo jednostavnih pravila koja značajno olakšavaju razvijanje digitalnih fotografija u foto-studijima:

** Napravite selekciju fotografija koje želite razviti
Odaberite one bolje odnosno značajnije fotografije. Nitko normalan neće nositi na razvijanje svih nekoliko stotina ili tisuća fotografija koje je nekom prilikom snimio, uključujući i gomilu mutnih i besmislenih fotografija kakvih se uvijek nađe među snimljenim, te "duplića".

** Dotjerajte odabrane fotografije
Ako je potrebno i ako je moguće, prije razvijanja dotjerajte odabrane fotografije (popravak kontrasta, izrez ili slično). Onaj tko nije vješt u obradi na računalu, može to "dotjerivanje" zatražiti i u foto studiju, ali rezultati nekad mogu biti razočaravajući, a pojedini studiji takve usluge i dodatno naplaćuju.

** USB stick je najpraktičniji medij
USB memorijski stick je najpraktičniji medij na kojem se može digitalne fotografije donjeti u fotografsku radnju na razvijanje, pogotovo ako se na njega presnime samo one fotografije koje se želi razviti. Razvijanje fotografija direktno sa memorijske kartice (iz aparata) nekad zna biti mučno i oduzimati puno vremena (pogotovo ako se tek u foto-studiju radi izbor onoga što se želi razviti), jednako kao i "izvlačenje" fotografija iz mobitela.

** Uvijek razvijajte u istom foto-studiju
Nakon što jednom nađete foto-studio kojim ste zadovoljni (bilo temeljem iskustva, bilo putem preporuka), razvijajte samo u tom studiju. To osigurava da se uvijek dobiju identični razultati. Osim toga zaposlenici foto-studija već nakon nekoliko posjeta uglavno

Post je objavljen 10.07.2017. u 00:01 sati.