Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

HOTELSKI KOMPLEKS U CVIJEĆU


KOMPLEKS MASLINICA KAO VELIKI CVJETNJAK



Abi Burnić ima najljepši posao na svijetu - jer radi s cvijećem i među cvijećem.Svaki radni dan počinje mu u - cvijeću.

Šetnica uz more od istočne obale Rapca kroz glavnu rivu koju domaći zovu Luka, vjerojatno zbog ispostave Lučke Kapetanije Rijeka, vodi na zapadnu obalu Rapca. Ispred tri velika hotela Narcis, Hedera i Mimoza - Lido Palace koji su hoteli s četiri zvjezdice je velika plaža od sitnog bijelog kamena, a kao velika leđa i štit iza tih hotela su nekoliko stotina metara visoka strma brda obrasla šumom. Na horizontu ali u uvali tih brda iz šetnice se vidi stari grad Labin u sredini kojeg dominira veliki crkveni toranj Sv. Juste zaštitnika grada Labina. Labin je cestom od Rapca udaljen svega pet kilometara. Idući prema turističkom kompleksu Maslinica d.o.o. iz daljine se ništa ne doima posebno, no prilazeći i sve bliže i bliže te ulazeći u kompleks hotela koje čini i auto kamp Oliva slika postaje posebna – jer sve je u tom kompleksu koji je u kompleksu hotela HG Hotels Horstmann - Gentilini Hotels, prepuno cvijeća oleandera, ruža stablašica, običnih ruža, cvijeća trajnica, grmova lavande i stabala maslina.


Hotelski kompleks Maslinica s mora.


Prilaz hotelskom bazenu


Sakib Burnić - Abi

Glavni hortikulturni kreator ovog iznimno lijepog okoliša hotelskog kompleksa Maslinica d.o.o.
je Sakib Burnić – Abi koji ovaj kompleks uređuje već 13 godina.Radio je prethodno u rasadniku u okolici Labina, a tako je upoznao i jednog od većinskih vlasnika kompleksa Maslinica d.o.o. Gospodin glavni vrtlar nije opširan u objašnjenjima kakao je sva ova cvjetna ljepota nastala, tek kaže- “ poznajem geomantiju, ona ima svoju shemu i neke svoje zakonitosti i tako u ljubavi prema cvijeću i zemlji, stvaram, sadim”. A o kakvom se cvijetnom kompleksu radi postaje jasnije kada vrtlar Abi kaže cvijeće u brojevima a oni glase “ ovdije je oko 2 500 ruža, 6 000 oleandera, 500 - 600 maslina, oko pet do šest tisuća komada sezonskog cvijeća.
- Odakle vlasniku ideja da investira u toliko cvijeće? – pitam
- Gospodin Horstmann i u Italiji na Lago di Garda ima svoje hotele gdje isto ima cvijeće. On očito voli cvijeće i zato ga ima i ovdije - kaže Sakib Burnić. Uz glavnog vrtlara ovdije radi i gospodin Samir koji je također došao u ovaj hotelski cvjetnjak iz rasadnika u okolici Labina i nijen bio zainteresiran za razgovor. Tu su i dvojica mladića koji su ovdije prve sezone. A u cvijeću i oko cvijeća ima mnogo posla, zalijevanje, orezivanje, čupanje trave… Jutro za vrtlare počinje u cvjetnjaku rano, ako će prema prognozi biti vruć dan, zalijevanje počinje već u pet ujutro. Općina Labin, kojoj pripada i turističko mjesto Rabac svake godine raspisuje natječaj te nagrađuje najljepše uređene okućnice i balkone. Hotelski kompleks Maslinica trebao bi dobiti priznanje izvan konkurencije. A ovo bi mjesto trebao posjetiti i majstor milenijske fotografije Strikoman te odlučiti se za
fotografiju u jeku turističke sezone kada turisti žive svoj odmor pored cvijeća i sa cvijećem.
Margareta Zouhar Zec tekst i fotke


Plesna terasa hotela Mimoza – Lido Palace koj ima 282 sobe,Hedera ima 272, a Narcis 237 soba. Svaki hotel ima i vanjski bazen.



Vrtlar Samir zalijeva cvijeće

Automobili parkirani u sjeni bujnog zelenila cvijeta tekoma.



Na kratkom putu od bazena s morskom vodom do hotelske sobe - samo cvijeće, opet cvijeće i masline. Fotke M. Zouhar Zec





Post je objavljen 02.07.2017. u 12:42 sati.