Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

STEVO STRUNJAK BIVŠI GLAVNI KOMANDIR MILICIJE U BJELOVARU

Na fotografiji: Stjepan Strunjak - Brko

Netko u školi dr. Franko Winter u Bjelovaru, od učenika ili nastavnika lažno me je optužio i prokazao da ja kradem. Kako bi milicija imala razlog za djelovanjem. Tada sam bio polaznik petog razreda osnovne škole. E, da malo pišem (sad) o sebi i svojim događajima, kako sam to već činio...

I sada, da se sjetim malo svoje mladosti. Bio sam već uhapšeni u petom razredu osnovne škole, od strane “Milicije” u Bjelovaru. Netko u školi dr. Franko Winter, od učenika ili nastavnika lažno me je optužio i prokazao… Da sam za vrijeme sata fiskulture iz džepova ukrao “špekulje”, i neki sitni novac… Nikada nije rečeno koliko je dinara bilo u džepovima od učenika.

Kao dječak uhapšeni sam bio od strane UDB-e, i odvedeni sam bio kod glavnoga komandira Stanice javne sigurnosti Stjepana Strunjaka – Brke (danas je to zgrada MIO-a u Masarikovoj ulici) na ispitivanje. Tada sam prvi puta upoznao tog “Brku”, milicajca o kojem su se mnoge priče – pričale… Brku su u jugoslavenskom sistemu još znali zvati njegovei kolege milicajci "Stevo". Pitanje je bilo: “Jesam li ja ukrao špekulje i sitan novac?!”

Zamislite, milicija je privela mene – a da moje roditelje o tome nisu ni obavijestili… Već tada sam osjetio nepravdu Jugoslavenskoga sustava, na sebi. Država SFR-Jugoslavija, im se je počela raspadati, no ovdje možete vidjeti s čime se je Milicija i UDB-a bavila.

Ovdje na kraju hoću reći; da nisam ukrao “špekulje” i sitni novac… Koliko su mi samo tada nanijeli sramote u mome daljnjem školovanju… Bilo je i drugih raznih podmetanja. No, o svemu tome želi i pisati. O svojim događanjima, i o sebi opisati ću u drugim nastavcima slične scene sa milicijom i komunističkim režimom…

Takva država je morala propasti, jer bila je; zločinačka, lažljiva i licemjerna, i nakazna… S čime se je sve milicija bavila, dok im je Jugoslavija propadala? Već sam pisao i o drugim milicajcima, kao što je (pokojni) Nail Brulić, Vojo Kutić, Stevo Krnjak, itd.

-----------------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 30. lipanj 2017. godine
-----------------------------------------------------
1.) https://twitter.com/crostojkovic195
2.) https://twitter.com/stojkovic1958
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
-----------------------------------------------------
Broj članaka: 3719.



Post je objavljen 30.06.2017. u 07:11 sati.