Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hls-ri

Marketing

ZAKLJUČCI 29. REDOVNE GODIŠNJE SKUPŠTINE HRVATSKOG LIJEČNIČKOG SINDIKATA


Na 29. redovnoj izvještajnoj skupštini, koja je održana 3. lipnja 2017. godine, doneseni su sljedeći zaključci

1. Obzirom na okolnosti: stručnost, složenost rada, uvjete rada, odgovornost, deficit liječnika, prekonormni rad u redovnom radnom vremenu i neophodnost prekovremenog rada, traži se od poslodavca (Vlade RH), osnovna plaća liječnika u neto iznosu 15 000 kuna.

2. Zadužuje se Predsjednik i Glavni odbor HLS-a da prouče mogućnosti uvođenja uspješnije međusobne komunikacije između sindikalnih povjerenika i sveukupnog članstva HLS-a.

3. Zadužuje se Predsjednik i Glavni odbor HLS-a da nastave dosadašnje aktivnosti s ciljem promjene postojećeg Zakon o reprezentativnosti …

4. Cilj HLS-a jeste strukovni kolektivni ugovor za liječnike! Stoga ćemo nastaviti poduzimati sve potrebne radnje i nastojati ostvariti navedeni cilj.

5. Budući da Vlada RH ne poštuje Sporazum o osnovici …., zadužuje se Predsjednik i Glavni odbor HLS-a da prouči sve okolnosti u svezi podnošenja tužbi radi kršenja Sporazuma.

6. Hrvatska je suočena s velikim deficitom liječnika koji rade u javnom sektoru na poslovima pružanja neposredne zdravstvene zaštite, s jasnim naznakama kako će se u budućnosti problem produbljivati. Stoga, Hrvatski liječnički sindikat traži od Vlade RH i Ministarstva zdravstva donošenje vremensko kadrovskih normativa za zaposlenike u sustavu zdravstva, a posebno za liječnike.

7. Zadužuje se Predsjednik HLS-a da zatraži sastanak predstavnika Hrvatskog liječničkog sindikata s predsjednikom Vlade RH kako bi ga upoznali s problemima s kojima su suočeni liječnici koji rade u javnom zdravstvenom sektoru u RH.


Zajedno smo jači !!!

Post je objavljen 29.06.2017. u 13:59 sati.