Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelija

Marketing

"SVJETLOST DUHA" - MOJA NOVA KNJIGA



ISBN 978-953-354-046-7


"Nova knjiga na portalu

http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

Zbirku poezije "Svjetlost duha", Anđe Jotanović, predstaviti ćemo vam uz pomoć manjeg dijela recenzija knjige:

OSVRT NA ZBIRKU POEZIJE "SVJETLOST DUHA" ANĐE JOTANOVIĆ

Život u svojoj ljepoti obasjava ljudsku dušu darovanu nam od Svevišnjeg, a najsjajnije je ono što zovemo - svjetlost duha.

Ta "jednostavnost" naziva "Svjetlost duha" Anđine poezije zove na dublje zavirivanje u sve stihove koji su ovdje razasuti poput latica nježnog lotosovog cvijeta koji se u svojoj delikatnosti skriva u nepreglednim čudnim prostorima kao što i Anđini stihovi izviru iz nama ponekad teške stvarnosti pa mi se i čine poput latica nježnog lotosovog cvijeta: jednostavni, a duboki... delikatni, a ranjivi ... koprenasti, a teški ...

Mogla bih sad nabrajati puno toga, ali svaki put kad pročitam neku Anđinu pjesmu, obasja me divan osmijeh autorice i njene tople oči s umilnim glasom i čujem je kako recitira ovu divnu poeziju koja poziva na dublje promišljanje i života i stvarnosti i ljudi i religije i svakodnevnih naizgled nevažnih, a jako važnih ljudskih stvari.

Ne bih mogla napisati ništa drugo, osim da sam opet dobila lijepu priliku čitati sve ove pjesme, dok su još ovako u knjizi, iako smo ih objavljivali i na blogu, ali čitajući ih ponovo u meni se rađa jedan nov osjećaj, a to je koprenasto bijeli i lagan prozračan trenutak kad se težina života spaja sa osobnom odlukom - bit ću sretna, neću dopustiti negativnosti da zavlada mojim životom, to je moj izbor, a izbor me na kraju određuje, jer ono što izaberemo - sa time idemo dalje kroz život.

Anđine pjesme upravo i pozivaju na jedan izbor pozitivnosti, dobrote, jedne lijepe sveobuhvatnosti i da kroz "svjetlost duha" zavirimo i u naš duh te pronađemo našu osobnu svjetlost koja nas vodi prema univerzalnoj Svjetlosti.

Jadranka Varga, pjesnikinja, Zagreb, 05.06.2017.






RECENZIJA ZBIRKE POEZIJE PJESNIKINJE ANĐE JOTANOVIĆ "SVJETLOST DUHA"

Ono što u pjesništvu tražimo i od njega zahtijevamo nije činjenična, nego životna istina, ali što to konkretno znači, nije lako reći iako taj problem svatko od nas prilično dobro razumije, jer i Pepeljuga u bajci i njeni golubovi koji joj pomažu, djeluju također životno istinito.

Iz ovoga već možemo otprilike vidjeti kako stvari stoje sa životnom istinom za razliku od činjenične istine i ona se sastoji iz vrlo određenog slaganja sa realnim životom, ali ne slaganja u nekom pojednačnom i neponovljivom individualnom momentu, nego u načelnom i ljudski bitnom i u onom što je ljudski tipično, u onome dakle što nije zajedničko svim ljudima već samo određenoj vrsti ljudi. Međutim, u pjesništvu mi nemamo samo posla sa tipovima, nego i s izvanredno individualnim pojedinačnim karakterima i već prema tome, izgledaju li oni životno istiniti ili životno neistiniti, oni su vrijedni našeg divljenja ili pak propasti.

Zahtijev za životnom istinom ide jako daleko, on se naime ne tiče samo osoba, tipova, karaktera, već isto tako situacija, konflikata i razriješenja, uzajamnog preplitanja načina djelovanja, konzekvenci i iznenađenja, uloge slučaja, sudbine i zle sudbine. Sve to mora biti životno istinito i ne samo to, čitava sredina u kojoj se odigrava radnja, kolorit, pozadina raspoloženja kao i životni stil lica koji čini prednji plan, naime stil njegovog vremena koji im je zajednički. Sve to dakle treba biti životno istinito, a kao takvo ono je drugačije od pjesničke fantazije koja prikriva bit svijeta.

Dr Zlatan Gavrilović Kovač, Adelaide, 05.06.2017.

Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Svjetlost duha", Anđe Jotanović, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link:

http://www.digitalne-knjige.com/jotanovic8.php

te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i
atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala

http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

Kontakt:

Mobilni telefon: 095 / 853-03-40


Post je objavljen 28.06.2017. u 11:49 sati.