Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Obujam građevinskih radova u travnju 3,3 posto veći

ZAGREB - Obujam građevinskih radova u travnju ove godine bio je 3,3 posto veći nego u istom lanjskom mjesecu, pokazuju privremeni podaci o indeksima građevinskih radova koje je objavio Državni zavod za statistiku (DZS).
Prema privremenim sezonski i kalendarski prilagođenim podacima DZS-a, indeks obujma građevinskih radova u travnju manji je za 0,7 posto u odnosu na prethodni mjesec.
Na godišnjoj je razini, u travnju ove prema travnju prošle godine, obujam radova izvedenih na zgradama povećan za 5,6 posto, a na ostalim građevinama
bio je veći za 0,6 posto.
Službena statistika u ostale građevine ubraja one koje nisu zgrade, poput cesta, pruga, cjevovoda, mostova, brana, sportskih terena i sl.
"Nastavak je to pozitivnih kretanja u ovom sektoru, čiji je oporavak, nakon sedam godina smanjenja aktivnosti zaredom, započeo prošle godine, kada je ukupan međugodišnji rast obujma građevinskih radova iznosio 2,6 posto, potpomognut prvenstveno boljim povlačenjem EU fondova, ali i pojačanim investicijama, posebno u turizmu, kao i programima energetske obnove zgrada", navode analitičari
PBZ-a u osvrtu na izvješće DZS-a iznajmljivanje stanova Grocka

Post je objavljen 27.06.2017. u 13:26 sati.