Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

MOJ DOPRINOS PROSLAVI 20. GODINA POSTOJANJA KLAPE "SOL"





Kad se govori o kulturnim potrebama Grada Paga, već je nebrojeno puta utvrđeno da se ona ne može zadovoljiti samo "tradicionalnim" (paški tanac, robinja) sadržajima i oblicima kulture, i njihovom pasivnom potrošnjom u odnosu na ono što nude druge kulturne institucije u ovom našem gradu.
Jedna nova kulturna institucija Grada Paga zove se klapa "Sol" i dvadeset godina je aktivni sudionik ostvarivanja novih kulturnih vrijednosti, a njihova svakodnevna radna aktivnost postala je predmet kulturne politike Grada.


U vremenu sulude utrke za kunama, kada materijalno dominira nad duhovnim, kada je amaterizam devalviran pojam, svoje dvadesetogodišnje djelovanje prikazala je klapska družina, kroz Tjedan klape Sol, sa bogatom lepezom programa, čime je data mogućnost svima u Gradu Pagu da svojim učešćem budu dio te cjeline. Hvale vrijedan potez klape Sol.

Odazvao sam se pozivu predsjednika Foto kluba Pag Elvisu Šmitu kako bi članovi svojim foto uradcima uveličali ovu obljetnicu. Tema je bila zadana, spojiti stihove pjesama klape Sol sa vizualnim asocijacijama svojih foto uradaka.
Smatrao sam da neke moje fotografije mogu zadovoljiti zahtjevu klape Sol. Bilo mi je drago kada sam obaviještan da će i moje fotografije biti uvrštene na izložbi.

Izložba je otvorena 14. lipnja 2017. u 20:30 u crkvi svetog Jurja, kojoj su osim klape Sol nazočili i članovi Foto kluba Pag, gosti i prijatelji.

Branko Barbir vođa klape zahvalio se svima koji su učestvovali u ovom projektu, a izložbu je u ime predsjednika Foto kluba Pag, otvorila gospođa Vesna Karavanić.

Plesna grupa Kissa upotpunila je večer sa svojom plesnom točkom na glazbu klape Sol.

Grad Pag se više ne sjeće vremena kada je klapska pjesma odzvanjala u polutami paških konoba, uz "žmuj" dobrog vina i koje slane srdele. Sve brige svakodnevnog teškog života utapali su se iz natočenog bocuna vina. Sve je bila pjesma.
Nakon izložbe druženje je nastavljeno u konobi "Bile", uz pjesmu klape Sol i žmuj dobrog vina.




Post je objavljen 25.06.2017. u 18:08 sati.