Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Ipak se kreće

S interesom pratim nastojanja blogera Crna svjetlost da svoj vrt učini oglednim, možda kao što to ima autorica serijala Vrt na HT-u. Nekada, davno dok smo još imali vikendicu i snage da radimo u vrtu, supruga i ja smo nastojali da nam vrt izgleda što ljepše. Čak se može reći da smo u tome imali stanovitog uspjeha. No, bilo pa prošlo.

Istovremeno supruga je na balkonu u stanu gajila cvijeće. I to je dugo bilo lijepo za vidjeti.

Kad smo prodali vikendicu, govorio sam boljoj polovica da bi, umjesto cvijeća, mogla početi na balkonu raditi mali vrt. To je iz mene progovarao praktičar: bolje povrće nego cvijeće, cvijeće se, naime, ne jede.

I prije mjesec, dva kaže meni ta moja bolja polovica:
„Vidiš posadila sam paradajze!“

I evo prvih plodova.


Moj praktični duh odmah je u mislima posložio što bi se moglo još učiniti ako se makne cvijeće kojeg ionako nitko jesti neće.

Evo, na ovim policama mogle bi biti kutije s peršinom, mrkvom, lukom, koprom, špinatom, etc.

Umjesto ovih kaktusa ja bih stavio nekoliko plitkih sanduka i u njih posadio salatu. Ne bi je bilo puno, ali bi bila naša, zdrava. (Ako @geomir čita ovaj post, vidjet će na zidu poklon koji mi je dao kad je bio u Čk).

Između tako posađenih biljaka postavili bi patuljke da ih čuvaju. Njih, kao što se vidi, već imamo.

Ipak, sve će to morati pričekati kad više nećemo moći ići ni u Samobor ni u Biograd jer uzgajati povrće a ne koristiti ga protivi se mom racionalnom svjetonazoru.



Post je objavljen 19.06.2017. u 16:44 sati.