Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Selfiji i stranci



Ne znam više gdje to još ne bih bio stranac. Nije to valjda samo samnom, još je onaj poznati bradonja rekao, da proleteri nemaju domovinu, a tko bi u društvu, u kojem je sve naplativo, mogao računati sa sigurnošću doma, a kamoli planiranjem neke budućnosti. Na otoku mi je lijepo samo kad živim trenutak i ne slušam o životu na otoku, na kojem se, poput Rijeke, kojoj je pak to dio vjekovnog imagea, potpuno promijenila struktura stanovništva. Ne bi mi bila strana ni ideja, da se tu u slabo naseljene dijelove nasele npr. izbjegli Kurdi, upoznao sam u Berlinu neke i djeluju mi mnogo bliže i progresivnije od Hrvata iz istočnih država. Onda bi valjda i ovi shvatili da moraju i poštovati i tuđe načine života, nije bitno samo doseliti, odlaziti u crkvu i furati svoje.
Primjetio sam, možda je slučajnost, uvijek treba izbjegavati generalizacije, možda samo samo naletio na par mađarskih seljačina, najagresivnije fotografiraju baš Mađari po plažama, odmah sam izvukao zaključak, valjda zato što u Mađarskoj ne smiju, i, ako ne bi bili kažnjeni, dobili bi batina od Orbanovih huligana. Svako malo takva nekakva vijest na njemačkim portalima, zasad jedan turistički protivnik manje, našima je tip još uvijek samo ideološki uzor.
p.s.
Zanimljivo da nikom ne smetaju selfiji na javnim mjestima, nisam baš zadovoljan kako sam na prvoj fotki ispao belj
p.p.s.
Sve češće mi postovi ne odsjede na nalovnici ni onih minimalnih pola sata, jučer npr.,štoš, svak ima svoju uređivačku politiku pa i admin zvani bug.





Post je objavljen 19.06.2017. u 14:21 sati.