Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Odlazak psa za izložbe



Ljudi me teško mogu više razljutiti, rasplamsati bijes možda, ako mogu spreman sam ponekad možda i uzvratiti zlom.
Jin je poput nekih mojih učenica iz vremena kad se težilo razvijanju osobnosti i različitosti od okolice, te traženju vlastitog puta, srlja ove godine iz nevolje u nevolju.
Prednja šapica se počela lijepo oporavljati, odmah je zarezao zadnju s iste strane, jučer je dobio novu inekciju, išli smo van navečer nakon toga i zaletio se u grmlje, iz kojeg je izašao sav pun oštrih čičaka i po zarasloj i nezarasloj rani. Odnio sam ga doma, ubacio u kadu, pod tušem držeći ga u zraku skinuo što se skinuti dalo, to ne bi išlo glatko, odmah bi počeo vrištati.
Ostavio sam ga doma i otišao se sabrati i zbrojiti u obližnji park, bilo je već kasno.
Odmah mi je dojurila pozdraviti se kujica, inače Jinova prijateljica. Gdje je drugar, pitao sam gazdaricu, misleći na prekrasnog dugouhog psa, koji bi malo dostojanstvenije i odsutnije pozdravljao, kad bismo se sreli. Sprema ga se uspavati, zadnju godinu je na antibioticima, ne čuje, ne vidi dobro, ne kontrolira se.
Pas iza sebe ima uspješnu izložbenu karijeru, tri godine je živio pod oštrim treningom i nadzorom te pobjeđivao na svim natjecanjima i raznim kategorijama. Onda je karijera krenula nizbrdo, al je eto imao sreće i dospio u ruke sadašnjih vlasnika, no nikad se nije uspio potpuno socijalizirati i uklopiti u svakodnevnu rutinu, šetao je u svom filmu, sam za sebe.
Prvi put kad mu je Jin pokušao zaskočiti frendicu, iza koje bi šetao par koraka udaljen, reagirao je neobično oštro, ja sam Jina koji je zarežao morao uhvatiti, a on je odmah pomirljivo reagirao na gazdaričinu naredbu, ona je bila iznenađena, jer on obično ne reagira emotivno.
Od tada se osjećam kao da smo prijatelji, on istina malo odsutniji i hladniji pri pozdravljanju. Slušam sinoć priču, već je bilo odlaženja na uspavljivanje i odustajanja, no on eto kao da provocira nužan kraj, koji će mu se dogoditi, nevažno s obzirom intenziteta života, ima samo 11 godina.

Post je objavljen 13.06.2017. u 10:33 sati.