Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vuja

Marketing



NOVI DEMOKRATSKI DOMETI U HRVATSKOJ PO GOSPODINU PLENKOVIĆU



Komentirajući sinoć na kasnoj pres konferenciji stvaranje koalicije sa HNS Plenković je izjavio da je to pozitivno za demokraciju u Hrvatskoj!
Dakle po gospodinu Plenkoviću - " tko jebe birače?" je demokratska metoda!
Jer HNS nije na izborima dobio mandat od glasača da ide u koaliciju sa ADEZEOM već sa SDPom pa čak devet zastupničkih mjesta ima zahvaliti samo svome potpisu na Ugovor o koaliciju kojim se i pismeno obavezao da ne će ići sa HDZom.
Od kojih će sada 5, izigravanjem tog ugovora što je de jure drastično mIjenjanje iskazane izborne volje glasača, dakle izborna prijevara koja je kazneno djelo pa bi kao takvo trebalo biti predmetom sudskog postupka ali o čemu bi se trebao izjasniti i Ustavni sud, staviti na raspolaganje oponentskoj stranci HDZi.
I to je po gosp. Plenkoviću novi domet hrvatske demokracije koji je očito došao sa njegovom pojavom.
No, ovom "dometu" demokracije treba dodati još jedan, svakako ne manje zanimljiv. Naime, svima u ovoj zemlji je jasno da bez koaliranja sa SDP HNS nikada ne bi prešao
izborni prag i ne bi bio parlamentarna stranka. Jer je za HNS veliki dan kad na izborima dobije više od 2,5 % glasova pa zato što zastupa politički zanemariv broj građana nije niti bitan niti kvalificiran za sudjelovanje u odlučivanjima o narodnim pitanjima. Nakon raskola koji je očit i koji će rezultirati osipanjem za tako malenu stranku bitnog broja članstva s neumitnom posljedicom njene još veće atomizacije ta HNS nebitnost postaje još drastičnija pa je umjesno pitanje: što oni u opće rade u vladi i Saboru? Koga zastupaju? Čije interese? Koji segment nacije ih je ovlastio? Temeljem čega imaju prerogative da odlučuju o narodnim pitanjima?
Gospodin Plenković, čovjek koji se vratio u zemlju s navodnim zadatkom koji je dobio od EU pučana da civilizira HDZ i dovede ga u okvire normalne pučanske stranke ali i da to isto učini sa političkim životom Hrvatske je izabrao čudne načine za to. Ulazak u dil sa nekoliko desperadosa koji su spremni da se prodaju za šaku pijeska u pustinji ne govori ništa lijepo ni o njemu. Naprotiv, to ga teško kompromitira i kao čovjeka i kao političara jer udružiti se sa ljudima za koje vlada opće i ispravno uvjerenje da su za dobro vlastite riti ugasili stranku koja ih je stvorila samo da bi dobio nekoliko ruku u Saboru i vladi iza kojih nitko ne stoji i to još proglašavati demokratskim "dometom" i nije nešto što bi naciju trebalo uvjeriti da smo u njegovoj pojavi dobili političara europske orijentacije.
Kad se tome dodaju i ostala iskustva koja imamo sa njim od toga koga je sve pripuštao u vladu a koga tjerao iz nje, kakve je sve zakone predlagao Saboru i ostalo, čini mi se da on tu svoju europsku oirjentaciju ostavio prilikom povratka u zemlju
negdje na Bregani. Da mu se nađe kad ide u Brisel ili tako negdje a za domaće potrebe ima sasvim drukčije norme.
Po kojima izborna prijevara i naknadno mijenjanje iskazane izborne volje građana ove zemlje novi, pozitivni demokratski domet.
Ako mu je od koristi, naravno.


Post je objavljen 09.06.2017. u 10:01 sati.