Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

TKO JE UBIO HRVATSKOGA GENERALA IVANA KORADEA?! (2. DIO KNJIGE)



General Ivan Korade bio je bivši zapovjednik Zbornoga područja Varaždina i Bjelovara, (imenovan je 1993.) i on kao hrvatski general bio je stalno praćen i prisluškivan od strane kontra-obavještajne službe. Tu informaciju potvrdio je i sam i general Pavle Miljavac, zapovjednik glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Ne treba zaboraviti da general Ivan Korade, je nasilno maknut s mjesta zapovjednika Zbornoga područja Varaždin, odnosno iz 7. gardijske brigade "Pume", kada su 1997. godine, došli specijalci "ALFA" iz Zagreba, i upali u vojarnu s puškama, počeli su "kundacima" razbijati glave i udarati pendrecima ljude od generala Koradea. O tome naša javnost nije ništa znala. Ovu informaciju sam dobio; od hrvatskih vojnika koji su tamo bili u to vrijeme.

Da bi potom uslijedila uhićenja pripadnika "Pume", njih sedam, i to za neke ratne "izmišljene" zločine počinjene u "Domovinskom ratu". Tome svemu "hrvatskom zlu" je kumovao poslije "hrvatski predsjednik" Stjepan Mesić. Znamo kako je 2001. godine, već udario na splitsku vojarnu u Dračevcu. Za vrijeme njegovog posjeta vojarni "Dračevac" Mesiću su vikali vojni časnici HV-a i civili: "Mesiću Stevane!", Cigane, "Mesiću izdajniče!", "Dikobrazu!" i "antihrvatu!".

Stjepan Mesić, je bio vrhovni komandant JNA, 1991. godine, i on je odgovoran za pad grada Vukovara i pokolj hrvatskih vojnika i civila na Ovčari.

Što se tiče nasilnog makivanja generala Ivana Koradea, to je bila ključna uloga "oslobođenja Zagorja", a za tako nešto je imao ovlasti vojni policijski general Mato Laušić, bivši milicajac SZUP-ovac i UDB-aš. Bivši komunisti su u svoje ruke opet "ponovo" preuzeli sve glavne konce upravljanja, jer su izvršili vojni "tihi" državni udar...

Akcija hvatanja i likvidiranja generala Ivana Koradea, nazvana je "Blitz-krig", a tobože u tajnosti je izašla priča da nije bilo nikakvih žrtava, u oružanom oslobađanju vojarne "Puma" u Varaždinu. Gdje se je navodno general Korade, zabarikadirao sa svojim ljudima. A priča je procurila u javnost, da hoće s tenkovima Ivan Korade, na Zagreb. General Korade je uhićen i transportiran u splitsku vojarnu Lora, i tada u mjesecu travnju 1997., je i umirovljen.

General, Ivan Korade je već bio ubijen, i kao takvoga, izmasakriranog oni su ga donijeli tamo u tuđu vikendicu, u Veliku Veterničku, i inscenirali su napad, u kojem je odbjegli general "kao" prvi zapucao na specijalnu policiju... Pitam vas: Kako je general s jednom rukom mogao pucao iz automatske puške i tako precizno je pogodio specijalca Maria Kusanića, sa strane ispod ruke, odnosno, gdje ga nije štitila pancir košulja. Svako tko je pucao iz automatske puške zna da pušku treba dobro držati sa obje ruke, jer on trese i nakon dva ispaljena okvira potpuno je na puški vruća cijev...

Vidio sam fotografije od mrtvoga generala, gdje leži na trbuhu, na automatskoj puški i okviru, dok jedan pištolj (repetriran) s kojim se navodno ubio s hicem u sljepoočnicu, taj pištolj bio je generalu iza stopala nogu (bosog u čarapama)... Vidi se da krv je curila iza leša, i dok je pao na rub kreveta (gdje je pukla noseća od madraca daska), general je bio sav mokar i od žutog blata - kao da je iz ribnjaka izašao... Pitam vas: Gdje je završila obuća od Ivana Koradea?! Svaki pravi forenzičar bi dokazao da general se nije sam ubio... Na stolu u dotičnoj vikendici stajale su; 3 ručne bombe M56, i jedan pištolj...

Između ostaloga iz ovoga svega proizlazi pitanje: kako je Korade, čovjek sa jednom rukom donesao u tu vikendicu "cijeli arsenal" oružja; bombe i nekoliko pištolja, automatsku pušku i par okvira municije, itd. Da sa svim tim arselalom se je uvukao kroz mali prozor - što se može vidjeti na slici od dotične vikendice. Lakše bi mu bilo da je ušao sa druge strane na vrata, koja nisu imala nikakvu zaštitu od rešetaka. Čovjek je; bio pretilan i imao je giht i šećer,.., i bio je lošeg zdravstvenog stanja... Znači, nije imao takvu kondiciju; da sve te dane uspješno je bježao pred svojim progoniteljima,.., koji su imali pse tragače, vozila, helikopter, i druga sva pomagala... Da bi se tako mogao "dijabolično" skrivati pred 3600 policajaca, i termo-vizijom, i dr.

U mome razgovoru sa suprugom od pokojnog generala Ljiljanom Korade, ona mi je kazala; da njezin suprug je otišao od kuće ujutro u 07,00 sati, u srijedu 26. ožujka 2008. godine, i da od tada ga više nije nikada vidjela. Njoj je rekao da ide u Varaždin, u njihov caffe bar "Majestic", kojega su oni unajmili na deset godina, te da s konobarom treba uskladiti financije i dnevni utržak.

Ne treba i ovo zaboraviti, da kada su gotovo svi u medijima bili protiv generala Ivana Koradea, ja sam jedini (samo) deset dana poslije napisao dva članka; "Laž je, da je general Ivan Korade u bijegu", i "Smišljeno medijsko ocrnjavanje". S gospođom Ljiljanom Korade, telefonski sam se čuo sredinom prošlog mjeseca svibnja 2017., koja mi je kazala da; general se je znao od rata noćima buditi i znojiti,.., da nije spavao i se je povukao u sebe, te je zamijenio noć za dan... I da se znao napiti kao svaki zagorac, a da se nekad nije trijeznio i cijeli tjedan..

Pitam vas: Zar ne piju i drugi ljudi, zar nemaju i oni nekada problema sa spavanjem, ili se od gripe ili viroze ne znoje?! Ne treba čovjeka samo tako lako odmah otpisivati, i proglašavati ga da ima PTSP-e. Ravnatelj policije MUP-a RH, Marijan Benko i predsjednik RH Stjepan Mesić, morati će kada-tada odgovoriti na neka važna pitanja. Rekli su da general u bijegu ima svoje jatake, koji mu pomažu,., a i hranu mu dostavljaju i sve potrebno... Sve je to bila laž.

Uzmimo, da je i bio Korade, u toj vikendici, da su ga samo na daljinu opkolili, ne može čovjek tu živjet bez hrane i vode, i drugih potrepština, svatko bi na kraju izašao van... A što se tiče uhićenja, to bi moglo učiniti pet pravih ljudi,.., a ne 3600 policajaca. Benko nije pozvao; ni suprugu Ljiljanu, ni sina Maria, ili bilo kojeg člana familije, da preko razglasa (megafona) pozovu generala na predaju... Pa, čak nisu zvali nikoga, ni od suboraca ili prijatelja... Vikendicu u kojoj se sakrio navodno "pomahnitali" general,.., policija je napala sa raketama, i dimnim bombama i kemikalijama za uspavljivanje i omamljivanje... Sve je to bio scenarij kako bi javnosti pokazali kako je policija na djelu.

NAPOMENA: Nastavak slijedi...

-----------------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 31. Svibanj 2017. godine
-----------------------------------------------------
1.) https://twitter.com/crostojkovic195
2.) https://twitter.com/stojkovic1958
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
-----------------------------------------------------
Broj članaka: 3682.


Post je objavljen 01.06.2017. u 22:30 sati.