Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelija

Marketing

MOJA NOVA KNJIGA "UNIVERZALNA LJUBAV"


slika: Nenad Grbac


ISBN 978-953-354-040-5

http://www.digitalne-knjige.com/jotanovic7.php



Image and video hosting by TinyPic




''Nova knjiga na portalu

http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

Zbirku poezije

"UNIVERZALNA LJUBAV", Anđe Jotanović,

predstavit ćemo vam uz pomoć riječi autorice i 2 recenzija knjige:

RIJEČ AUTORICE

Volim, sebe, obitelj, okolinu, školu, društvo, planetu Zemlju.

Što znači voljeti?

Voljeti je osjećaj, sreće, punine, mira, harmonije, pomirenosti sa sobom i ostatkom svijeta.
Voljeti znači biti ispunjen najidealnijim obiteljskim osobinama i najboljim vrlinama svojih veličanstvenih predaka.

Voljeti znači živjeti iz pozitivnih iskustava svoje duše i njenih najdubljih kutaka koji predstavljaju dobro u cjelini.

Svakodnevno njegovanja tog dobra u bilo kakvoj komunikaciji je cilj i smisao svakog ljudskog bića, biti podrška svakom u bilo kakvom suodnosu je ljubav u cjelini.

Stihovi o univerzalnoj ljubavi plod su mog samorazvojnog procesa pozitivnosti u mislima, riječima i djelima, a iskazani su kroz stihove koji se rimuju.

Oni su poveznica koja lakše usklađuje, transformira i balansira DNK.

Anđa Jotanović,
Rijeka, 2.6.2016.



Image and video hosting by TinyPic





Image and video hosting by TinyPic


OSVRT NA ZBIRKU POEZIJE "UNIVERZALNA LJUBAV" PJESNIKINJE ANĐE JOTANOVIĆ

Otvorenih očiju, dok nas san pokriva, krećemo putem sjene što nas je zvala, da vidimo kakav je život pastira, a kako možemo biti pastir, kad ne znamo što je to?

Crveno Sunce sna se smiješilo, snovi bez boja, bez vremena, glazba bez zvuka...

Je li bilo prije ponoći ili nakon nje, nepoznato je?

Noćna tmina je zgusnuto čekala u kutu, a sjena vodi do predvorja raja, jer s one strane postoje jedna vrata, kroz njih prolaze samo čista srca...čovjek zastane i pita se: "Je li moje srce tako čisto?"

Srce počinje jače kucati, kuca li od sumnje ili pitanja, zašto ga se to pita?

Sjena odvodi dalje dalje, pokazuje odgovor, a noćna tmina se pokreće iz kuta...

Odgovor stoji, blistav i jasan, zlatan i čist...na oltaru noći svijeća je dogorijevala, ugasila se...odgovor je stajao i dalje, srce se nasmiješilo.

Jadranka Varga, pjesnikinja, Zagreb, 2.8.2016.



Image and video hosting by TinyPic



slika: Nenad Grbac


OSVRT NA ZBIRKU POEZIJE "UNIVERZALNA LJUBAV" PJESNIKINJE ANĐE JOTANOVIĆ

Nalazimo se pred još jednom zbirkom poezije hrvatske pjesnikinje Anđe Jotanović. Ona nosi ime "Univerzalna ljubav" i kao što i sam naslov svjedoči, riječ je o pjesmama kojima je sadržaj sama ljubav. Ljubav može biti ljubav roditelja prema djeci, djece prema roditeljima, možemo govoriti o ljubavi prema čovječanstvu i čitavom svijetu u cjelini, možemo govoriti o ljubavi prema samome Bogu i u svim ovim slučajevima mi definiramo ljubav kao čin volje (odluka) koji ujedinjuje snagom žudnje, strasti, interesa, ideala. Ljubav je svaka sklonost prema dobru.

Obično se razlikuju dvije vrste: concupiscentia, ako se želi posjedovati željena stvar i benevolentia, kada se želi napredovanje ljubljene stvari. Ljubav je važan pojam u etici koja studira dobro i načine kako ga postići.

To je filozofska definicija koja se ponešto razlikuje od teološkog stave, da je Bog spasonosna ljubav kada se Isus solidarizirao sa nama, jer ne zahtijeva ljubav, nego je dariva, koji je sam posvema ljubav, jer je Bog ljubav. U tome nam se očitovala ljubav Božja što je Bog poslao na svijet svog jedinorođenog sina, da živimo po Njemu.

Božja ljubav me čuva od patnje, ali me ne čuva i od svake patnje. Isto tako ona me čuva u svakoj patnji. Tako za nas počinje u sadašnjosti ono što će biti dovršeno u budućnosti, a to je definitivna pobjeda ljubavi jednog Boga koji nije biće bez sućuti i ljubavi i koji se u ljubavi brine za čovjekovu patnju. A što je krajnji cilj? Pa krajnji cilj je čežnja za pravdom u svijetu, za pravom transcedencijom, da "ubojica ne slavi slavlje nad nevinom žrtvom" , jer je on sam Bog sa nama i on će otrti svaku suzu sa naših očiju. Smrti više neće biti, neće biti više ni tuge, ni jauka, ni boli, " jer stari svijet prođe."

Tako je i ova zbirka unekoliko hvalospjev toj ljubavi do koje nam je svima stalo, a stalo nam je do svijeta u kojem će stolovati pravda, zakon, ljubav, požrtvovnost, rad, nada, istina, dakle jedna civilizacija oslobođena stega prijašnjeg starog svijeta. Zato i jest vrijednost ove zbirke što na jedan jednostavan način progovara o ovim velikim temama našeg svakidašnjeg života.

Dr Zlatan Gavrilović Kovač, Adelaide, 16.5.2017.


Image and video hosting by TinyPic

Onako usput ćemo spomenuti da je knjiga "Univerzalna ljubav", Anđe Jotanović, dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link:

http://www.digitalne-knjige.com/jotanovic7.php

te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu www.digitalne-knjige.com, priznaju kao objavljena djela.

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i
atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala

http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

Kontakt:

Mobilni telefon: 095 / 853-03-40




slika: Nenad Grbac


Post je objavljen 29.05.2017. u 09:39 sati.