Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Priroda u originalu...



Divan dan.
Sunašce svjetluca ptičice pjevuše, travica se zeleni cvjetići na sve strane. Pravi tralalala dan.
Postoji priroda koju gledaš kroz prozor i ona druga po kojoj skakućeš.I koliko god bili protiv bilo kakvih podjela postoji priroda u gradu i priroda na selu.
Na selu je sve drugačije i interesantnije.
Danas ćemo sredjivati susedov travnjak koji nije košen ove godine. Bit će zanimljivo. Zamišljam sebe kako kosim, a ono kao na filmu. Ništa od toga, rekoše mi da je to samo za stručnjake, a ja sam prilično daleko od toga. Mogu gledati, pade dozvola, i nositi vodu ... Vodu kosaču nisam nosila, nije bio žedan.
Postoje neki aparati i kosilica, ali visoka trava traži kosu. Fiju, fiju, ide kosač, a to će biti brzo.
Iz visoke trave pomalja se nešto crno ili, sivo, smeđe, neke boje jeste, ali ko to sad gleda. Ide polako, puzi, prema nama. Urlam za svaki slučaj, mada u pričama svi se ukopaju i nemo gledaju.




Aaaaaa zmija.
Nije ko ona u ZOO koja mirno leži u staklenom kavezu pored jadnog zeke, nego mrda ... mrda pravo na mene, a blista na onom suncu prelijeva se svim duginim bojama. Trava se samo uvija ... ma piton, anakonda, sigurno.
Ni kosaču nije svejedno, ukipio se.
Sad joj moraš na brzinu odrediti iz koje je familije, pošto je zabranjeno ubijati zmije. Možeš zvati neke ljude. Pojma nemam ni broj ni gdje su, ali oni navodno hvataju opasne zmije.
Zmija bezobraznica, ne čeka me , nemam mobitel. Kako da je sortiram, još manje da je slikam, polako ode očito se uplašila dreke mece.


Post je objavljen 28.05.2017. u 09:31 sati.