Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ODRŽAVNO DRŽAVNO NATJECANJE BARMENA U RAPCU

TKO RADI NAJBOLJE KOKTELE?

Udruga poslodavaca u hotelijerstvu organizirala je 24. svibnja u hotelu SANFIOR Valamar Riviera u Rapcu Držvno natjecanje barmena . U discipline Klasik - long drink pobjednik je barmen Dorijan Skoblar sa 211 osvojenih bodova, drugo mjesto sa 192 boda osvojio je domaći, Rapski barmen Nino Karlovčec koji je zaposlenik kompanije Valamar, a treći je bio Luka Faflja sa 188 bodova koji također radi u Valamaru . Po redosljedu osvojenih mjesta četvrti je Dominik Šanko, peti Tomislav Stančić, koji je imao i najbolji ručni rad, šesti je bio Danijel Tomulić, a sedmo mjesto zauzela je Vesna Kečkeš. U Flair long disciplini prvi je bio Ante Matušan, drugi Lovro Perković, a treći Dorijan Skoblar.


S lijeva: Luna, Alen Mravić predsjednik podsekcije barmena za Istru i Primorsko Goransku županiju, Luka Faflja, Tomislav Stančić .

Predsjednica Hrvatske sekcije barmen Dragana Franković, koja je i voditeljica hrane i pića u Family Life Belleuy hotelu Valamar Riviera u Rapcu rekla je da se natjecanje barmen obično održava u travnju mjesecu, te da je kraj svibnja vrijeme kada je turistička sezona već počela te da je i to jedan od razloga što je malo barmen na državnom natjecanju. No istakla je kako bi poslodavci trebali poticati svoje zaposlenike koji imaju smisla i želje baviti se spravljenjem koktela, te ne samo svojim gostima na taj naćin pružati novi užitak, već barmene slati i na natjecanja kako bi se oni profesionalno dokazali, te kako bi Hrvatska jednoga dana kao turistička zemlja imala pobjednika u svjetskoj konkurenciji.


Predsjednica Hrvatske sekcije barmen Dragana Franković s natjecateljima.

Miješanjem više vrsta odabranih pića raznih okusa nastaje koktel – a ono što čini njegovu kvalitetu je miris i okus. Žiri koji je ocjenjivao koktele činili su bivši uspješni barmeni državni prvaci iz Zagreba i Zadra te profesori s hotelijerskog fakulteta u Opatiji.
Bilo je to natjecanje barmena iz pet hrvatskih regija.
Margareta Zouhar Zec



Hotel u kome je održano Državno natjecanje barmena.


Post je objavljen 26.05.2017. u 17:16 sati.