Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zlicaodopaka

Marketing

Šećem ergo sum :-))

Dugujem toliko toga :-)). Npr. opis današnjeg popodneva/večeri. Ali, to ću idući tjedan.

Želim svim svojim najdražim čitateljima, svih vas dva i pol, još u zadnji čas, uvaliti malo hodanja. Malo do malo puno, kako koja, kako kakva :-)). Riječ je o Jane' s walk, po treću god u Zg i Hr (mislim ono Zg je dio Hr, još uvijek, tako da čim je nekaj u Zgu, automatski je i u Hr, no dobro :-)) ).

Imate još samo tri. Još malo pa nestalo, samo ovaj vikend i nikaj do idućeg svibnja. Iskoristite, obujte udobne cipelice, tenisice i uputite se :-)). Gdje? U idućem pasusu :-)).

Petak, subota, nedjelja.

26.05. 2017. (petak), 18 h: Saša Šimpraga: „Svi putevi vode u Rim“. Sastanak ispred Sportskog centra Kozjak/Gradskog kazališta Žar ptica, Bijenička 97
Autobusna linija:
201 Kaptol-Kvaternikov trg
202 Kvaternikov trg-Kozjak
238 Kaptol-Kozjak
Šetnja tematizira segment ladanjskog dijela sjevernog Zagreba, a uključuje zagrebačku adresu Richarda Gerea, pogled na grad iz dvorišta OŠ Remete i posjet jednom od najromantičnijih ljetnikovaca u gradu. Šetnja će trajati oko 2,5 sata, otvorena je za sve, a uključuje i penjanje uzbrdo.

27. 05. 2017. (subota) Milan Dalmacija: „Radnička – od centra industrije do centra kapitala“. Sastanak kod stražnje strane nadvožnjaka na Strojarskoj, kod parkirališta buseva, u 16 h.
Radnička je gotovo 100 godina bila centar industrije grada Zagreba. Danas, uz nekoliko industrijskih giganata na samrti, sve više nalikuje strogim poslovnim zonama kakve smo navikli vidjeti u zapadnjačkim gradovima. Nedovršena ekonomsko-politička transformacija iz industrijskog u postindustrijsko/kapitalističko društvo, primjetna je i na arhitekturi Radničke, koja je jednim dijelom od grbavog i neurednog tvorničkog puta, postala jedna od najsjajnijih zagrebačkih ulica. Opisat ćemo potpuni razvoj ulice i sve nekadašnje tvornice te to staviti u kontekst današnjih sadržaja u ulici. Završno mjesto: Okretište na Savišću, duljina cca 4 kilometra. Trajanje: Cca 2 sata.

Obilazak biciklom je moguć, a osobe s invaliditetom i djeca bi mogli imati problema tokom šetnje radi neravnih puteva.

28. 05. 2017. (nedjelja) GP: “Medvedski breg pod Medvedskom gorom“. Sastanak je na okretištu autobusa Dubrava, linija ZET-a 209 za Čučerje, prije polaska autobusa koji kreće u 16,55 (peron uz famozne Bandićeve zahode). Sâma šetnja počinje na glavnom trgu uz crkvu u Čučerju u 17,15 h
Glavno odredište je povijesno spominjano selo Medvedski breg nakon postepenog, srednje teškog uspona i visinske razlike od 110 m. Nastavak šetnje je silazak “na miroševečku stranu” na autobusnu stanicu ZET-a linije 208 Vidovec-Dubrava oko 19,30. Teren je većim dijelom neasfaltirani put/makadam tako da se u slučaju kišnih dana preporuča “ozbiljnija” obuća (i “kišna oprema”).

Ukupna duljina šetnje je oko 5 km, a zbog razlike između početne i završne točke šetnje nije preporučljivo dolaziti na početak u Čučerje automobilom nego ga eventualno parkirati u zoni BUS-terminala Dubrava, a koristiti spomenuti javni prijevoz uz cijenu karata 2 x 4,00 kn.

Link

Opis prve svibanjske šetnje je na Nepoznatom Zagrebu. Svaka je prekrasna na svoj način, neke su šetački lakše, neke nisu, ali u tome i čar :-)). Kao i upoznavanju grada. Bez obzira koliko mislimo da ga znamo, ne poznamo ga dovoljno :-)). Uvijek se nađe netko tko baš nešto zna o tom dijelu. Ono što smo zaboravili. Ili ima neku uspomenu iz davnih dana :-)).

Šećimo ... :-))
Uživajmo ... :-))
I pričajmo ... :-))


Post je objavljen 25.05.2017. u 21:59 sati.