Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iznajmljivanjestanova

Marketing

Vrijedna imovina na prodaju: Todorić Vilu Castello nije opteretio kreditima

LOVRAN - Među vrijednom imovinom posrnulog koncerna Agrokor Ivice Todorića koja će završiti na bubnju, nalazi se i vila Kamelija ili Castello na rtu u Medveji.
Todorićevi dvori, u kojima je obitelj najviše boravila ljeti, što se moglo zaključiti i po onom crvenom helikopteru »parkiranom« na pokošenoj travi, i danas dominiraju
liburnijskim arhipelagom ponajprije zbog svoje arhitekture, ali i pozicije uz samo more.
Vila Castello prostire se na gotovo 400 metara četvornih, a okružena je s dvorištem od 525 kvadrata koje je uvijek pažljivo održavano. Cijeli taj kompleks nalazi se u parku čija je površina četiri tisuće kvadrata. Također, Agrokor je koncesionar golemog dijela pomorskog dobra uz vilu, što je omogućila Primorsko-goranska županija, tako da je obitelj neometano uživala pravo korištenja same obale.
Sve u svemu, Agrokor, odnosno obitelj Todorić u posjedu ima oko pola hektara jednog od najatraktivnijih zemljišta na području cijele Liburnije, a po mnogima i šire od toga, koje će, vjerojatno, brzo pronaći novog vlasnika. Tako bi obitelj Todorić mogla uskoro ostati bez svog raja na zemlji i to nakon dvadesetak godina uživanja u svim njegovim blagodatima, piše Novi list.
Naime, koncern Agrokor kupio je vilu Castello, njezinu pomoćnu zgradu, dvorište i prostrani park još 1996. godine. Bile su to godine poslovnog uzleta Ivice Todorića, kad njegovom koncernu novca nije nedostajalo, a obiteljska su poznanstva sezala do samog vrha državne vlasti. Točnije, Agrokor je atraktivni kompleks u Medveji kupio
5. siječnja 1996. godine cijene nekretnina

Post je objavljen 25.05.2017. u 08:00 sati.