Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

DIO POSLODAVACA UZASTOPNO NE ISPLAĆUJE PLAČE



3930 ZAPOSLENIKA ZA PRVA TRI MJESECA 2017. BEZ IJEDNE PLAČE !


Prema informacijama iz Porezne uprave od 22. svibnja 2017., plače u RH ne isplaćuje 937 poslodavaca koji zapošljavaju 3930 radnika. Podaci su to Porezne uprave prema edvienciji od siječnja do ožujka 2017. godine. Radi se o poslodavcima - 803 pravne osobe i 134 fizičke osobe koji tri mjeseca uzastopno nisu isplatili plače svojim zaposlenicima. Zaposlenici koji ne primaju plaću ili nisu primili zaostale plaće, to mogu prijaviti na besplatni broj telefona 0800 49 49.

Porezna uprava objavila je imena fizičkih i pravnih osoba koji u posljednja tri mjeseca nisu isplatili plaću na svojoj internet stranici.

"Radi poticanja poslodavaca na pravovremeno ispunjavanje njihovih dospjelih obveza prema radnicima i osiguranja povjerenja građana u djelovanje pravne države, poštivanje pravnog poretka kao i omogućavanja bolje kontrole primjene odredaba Zakonu o radu koje se odnose na obvezu isplate plaće ,u novcu, na račun i to, ukoliko nije drugačije određeno, do petnaestog dana u mjesecu nakon obavljenog rada, ocjenjeno je svrsishodnim omogućiti javno objavljivanje popisa poreznih obveznika koji ne isplaćuju plaću svojim radnicima" - piše na internet stranici Porezne uprave RH.



Post je objavljen 23.05.2017. u 09:46 sati.