Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

Reakcije građana: Bez gradske pomoći teško bismo obnovili pročelja

ZAGREB - Reakcije građana na projekt obnove pročelja zgrada, kojim Grad Zagreb sufinancira obnovu fasada stambenih zgrada u Zagrebu, trenutno su izrazito pozitivne.
Tim povodom razgovarali smo i s gospodinom Josipom Botom, predstavnikom stanara zgrade u Vidrićevoj ulici, jedne od takozvanih borongajskih limenki. Botina zgrada ima četiri ulaza i jedna od 3800 zgrada koje su se prijavile u projekt Grada Zagreba za sufinanciranje obnove fasada.
Upravo zgrade s limenim elementima fasade spadaju u skupinu onih kojima je nužno potreba obnova. Naime, riječ je o zgradama koje su građene za privremeni smještaj stanovnika nakon velike poplave 1964. na više lokacija u Zagrebu. Pokazalo se da su zgrade u statičkom smislu izvrsne, ali fasade je potrebno obnoviti, a i ugraditi toplinsku izolaciju, jer su sada troškovi stanara za grijanje preveliki, neki plaćaju i po 1200 kuna računa za plin u zimskim mjesecima.Josip Bota kaže kako još uvijek ne zna koja će biti cijena obnove, iako je čuo da se spominje svota od oko pola milijuna kuna:
“Tek kad se otvore fasade znat će se kakvo je stanje. Znamo da je u fasadi korišten drveni materijal u sendviču i bojimo se da je zbog kondenzacije drvo moglo istrunuti.
Inače je limom riješeno prodiranje vode, ali je on star i dotrajao, a nema ni termoizolacije. Vjerujem da ćemo morati tražiti dopuštenje od tvorca idejnog rješenja za
redizajn izgleda zgrade, jer ovakav lim više i ne izgleda moderno. Bio bih zadovoljan kad bi konačno rješenje ličilo na Dom zdravlja koji imamo u našoj ulici, koji ima
limenu fasadu suvremenijeg izgleda. stanovi Kacunar

Post je objavljen 23.05.2017. u 08:51 sati.