Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

U SUTON


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

napisano: 28.02.2004. u 20:48h | na portalu iskrica-weblog pod naslovom "U suton... kako je dobro krenuti opet ....", a iz 1. zbirke SJENA DUŠE

https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=16833

i 10.7.2009. objavljeno na portalu Magicus:
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/u-suton

U snu razlomljena duša na dvije polovice nasukala se na tvoje obale, oštra bol mi je prelomila dah na pola, dok se dan uvlačio među trepavice, srce je stalo na sekundu, preskočilo je uobičajen ritam i ugrizlo me nevoljenim čistim zvukom i dovuklo do tvoje daleke obale.

Progurala sam dan, nježne breze su se povile pod silinom bijele vode kristalnih oblika, a mlado sunce se nije probijalo kroz sivu koprenu oblaka.

Ostala sam u sjeni tvog dalekog imena, modrog glasa koji me poveo opet niz neke staze, da ne izblijedim u tvom sjećanju.

Osjetila sam one zadnje tvoje kucaje koji su se otkrili u posljednjim intonacijama, dok si kroz središnju trijadu međuzemaljskog dana pokušavao skupiti razbijene amfore davno potopljene na našem dnu.

Bila sam uz tebe taj tren, uzela sam malo tvog daha i opet krenula dalje, u suton.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-28-9
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPicPost je objavljen 22.05.2017. u 20:41 sati.