Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Tele u šumi



Loš dan uz jednu iznimku. Naime negdje u Plasama nismo mogli dalje prema Fužinama, čovjek nas pita zar nismo vidjeli znak. Cinično pitanje u zemlji u kojoj znakovi nakon odrađenih radova ostaju i po pola godine. Uz sparinu i datum trinaesti, lagano stvaranje nervoze, a nismo ni jeli. Idemo, budući da znakovi niukom slučaju nisu jednoznačni, prema Gornjem Jelenju, na osjećaj i staru zagrebačku cestu. Iznenađenje, restaurant na putu, odlučujemo mu dati šansu, mada mi čudno, lijepo uređeno, reklamira janjetinu i teletinu, a brzinski vidim u jelovniku ćevapčiće po 30 kuna. Konobar nas odmah upozorava da su cijene bez priloga. Restaurant "Bajta" je na prvu izuzetno ugodno iznenađenje. Ražnjici u lepinji su bili prvoklasni, a drugarica se odlučila počastiti menijem, odlična juha, vidilo se već po boji, teleće pečenje s pečenim krumpirom, miješana salata i isto tako dobra štrudla za 70 kuna, u Rijeci nedostatno ni za ramstek sam, ražnjići 40. Među gostima skupina bajkera iz Austrije, te par nedefiniranih, oni imaju očito dobro označena odmorišta.
Meni se poslije i nije balo baš delati, drugarica se više rekrearirala, a i pomalo se, za razliku od mene, potpuno asocijalnog, družila sa susjedima.
Navečer sam šetajući s Jinom naletio na skupinu mladaca Armade pod gasom, slavila se neočekivana (teško je u ovoj strogo kontroliranoj državi povjerovati da bi Rijeka mogla biti prvak) pobjeda, nisam uspio na vrijeme zakopčati jaknu, al začudo, tip koji je izgleda pomislio reagirati na majicu, zauzdao se i produžio dalje. I u Armadi preovladavaju desnohuliganske skupine, nema kao u Njemačkoj drukčije usmjerenih, nedavno su ispred učeničkog doma premlatili mog učenika hajdukovca.
Inače majicu sam nabavio svojevremeno na berlinskom svjetskom sajmu piva, simbol je pivovare mislim iz Rostocka, hostesa mi onda prije dosta godina, kad sam uostalom pio i pivo i družio se, ispričala mi radoznalom, da se radi o dobrom pilzneru i da je simbol na početku sadržavao i srp i čekić, no budući da su to u nekim europskim regijama zabranjeni simboli, gazda je naredio skidanje, a Lenjinu su dodane i slušalice na uši kao simbol novog doba.

Post je objavljen 14.05.2017. u 08:18 sati.