Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/okplavizmaj

Marketing

Odaberi odbojku


Odbojka je olimpijski sport u kojem se dvije suparničke ekipe koje u polju broje po 6 igrača/igračica natječu na terenu s razapetom mrežom na sredini. Cilj igre je prebaciti loptu preko mreže u protivničko polje na način da je protivnik ne uspije održati u zraku i vratiti natrag preko mreže na dozvoljen način prije nego li padne na teren.
Odbojka je nastala 1895, a njen nastanak veže se za Williama G. Morgana. Prvobitan naziv odbojke bio je mintonette, a 1896. odigrana je prva utakmica odbojke. Odbojka se može igrati na bilo kojoj podlozi. Najčešće se igra u dvoranama ili ljeti na pijesku. Danas je odbojka najmasovniji svjetski sport.
OK ”Plavi Zmaj” djeluje od 2003.godine, a osnovna djelatnost kluba je razvoj odbojkaškog sporta, poduka i trening djece i mladeži te pripremanje članova za natjecanje na lokalnoj i državnoj razini. Trenutno u klubu trenira šezdesetak djevojčica i djevojaka, što nas svrstava u najbrojnije klubove u našem gradu. Članice kluba podijeljene su u više selekcija. Naša seniorska ekipa ove je sezone osvojila prvo mjesto 2. Nacionalne odbojkaške lige centar i od sljedeće sezone nastupa u 1.B Nacionalnoj odbojkaškoj ligi.
Ostali rezultati sezone 2016./2017. : Mini odbojka – prvakinje Karlovačke županije, Mala odbojka – viceprvakinje Karlovačke županije, Mlađe kadetkinje – prvakinje Karlovačke županije i sedme u regiji centar, Kadetkinje – finalistice prvenstva županije (utakmica finala još nije odigrana), Juniorke – prvakinje Karlovačke županije i brončane s prvenstva regije centar, Seniorke – prvo mjesto 2.A Nacionalne odbojkaške lige.
ZAŠTO ŠKOLA ODBOJKE PLAVOG ZMAJA?
Odbojkaški trening za djecu kod nas nije “mala inačica” treninga odraslih. Osnovno pravilo je da trening nije utemeljen na zahtjevnosti i specifičnosti odbojkaške igre, nego ponajprije na razvoju tjelesnih i mentalnih sposobnosti djece. Tako postavljen pedagoški pristup prilagođava se i pojedinim uzrastima djece pa su treneri naših početnih skupina redovito dobri animatori, vesele osobe koje na djeci prihvatljiv način prezentiraju i tajne treninga i odbojkaškog sporta u cjelini. Zbog razlika u fizičkom i psihičkom razvoju među djecom istoga godišta u radu je nezaobilazan i individualni pristup.
POTRAŽITE NAS NA: TRENINZIMA U DVORANI OŠ VLADIMIR NAZOR DUGA RESA Sve dodatne informacije na:MAIL ADRESI: okplavizmaj@gmail.com , Telefonima: 095 546 5444, 095 561 26 77, 099 350 44 81 , Našoj facebook i instagram stranici


Post je objavljen 13.05.2017. u 19:12 sati.