Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/op3

Marketing

Sto godina Fatimskih ukazanja: "Moje Bezgrešno Srce će pobijediti!"

Priča je točno sto godina stara...
Još uvijek, nažalost, nedovoljno naviještena i ispričana...
Likovi u priči su kao po prokušanom receptu zadivljujuće božanske logike. One logike koja odabere sedmog, najmlađeg i najkržljavijeg sina starca Jišaja da ponese kraljevsko žezlo Izabranog naroda. One logike koja učini osramoćenu bludnicu prvom navjestiteljicom Radosne vijesti. One logike koja se ne vodi za zemaljskim častima, nego sve čini iz ljubavi.
Sve čini novo.

Tako i ovdje, u zabačenom dijelu Portugala, troje malih pastira susreće Gospu i prolazi, po današnjim mjerilima, ne baš pedagoški ispravnu školu uz nju: ona im ne nudi sladunjave bajke nego im pristupa kao nositeljima promjene koju očekuje od svog naroda. Tako želi u tim trima dušama započeti trijumf svoga Prečistog Srca. Pokazuje im strahote pakla, naviješta im buduće događaje i traži od njih da se ostave ispraznosti i već u toj krhkoj dobi predaju sebe za druge.
Oni, zahvaćeni Duhom Svetim, pristaju biti vojnici ljubavi za svoju Majku. O tome svjedoče njihovi životi, bez puno filozofiranja. Ostalo je još mnogo neodgovorenih pitanja vezanih uz događaje u Fatimi i ne znamo hoćemo li za ovog života dobiti na njih odgovore. Ono što smo, ipak, sasvim jasno primili kroz ukazanja u Fatimi, su snažne poruke:

"Žrtvujte se za grešnike i recite mnogo puta kad prinosite neku žrtvu: "O moj Isuse, to je za tvoju ljubav, za obraćenje grešnika i za naknadu za grijehe počinjene protiv Prečistog Srca Marijina."


"Molite, mnogo molite i žrtvujte se za grešnike. Znajte, mnoge duše odlaze u pakao, jer se za njih nitko ne žrtvuje i ne moli."


"Pokora, pokora, pokora!"


Danas, na stotu godišnjicu prvog fatimskog ukazanja, poslušajmo našu Majku i ne odgađajmo više obraćenje vlastitog srca i predanu molitvu za duše grešnika! Svjedoci smo toga kako se svijet raspada u truleži grijeha, a svatko od nas nosi dio krivice za to. Ne gubimo više vremena, ostavimo se ispraznosti i krenimo u boj za duše!
Nemojmo zaboraviti kako je sestra Lucija, iako je bila svjedokinja svih ovih događaja u Fatimi, čitav svoj dugi život provela kao radosna redovnica vedra lica - a to znači kako je Božja ljubav, koju je već u ovom neporočnom životu imala nagradu kušati, tolika slast da tjera iz srca svaku tminu zabrinutosti i očajanja!

Prečisto Srce Bezgrešne Majke Marije, moli za nas!

Sveti Franjo i Jacinta, molite za nas!


Post je objavljen 13.05.2017. u 07:00 sati.