Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/op3

Marketing

Kroz mjesec svibanj - molitva Majci Božjoj, Kraljici svibnja

O dragocjenosti ljudskog govora, o ljepoti napisane ili izgovorene riječi, najviše govore molitve upućene iz srca punog ljubavi, zahvalnosti i postojanog ufanja.
Često se koristimo govorom kako bismo ogovarali, psovali, nadmetali se ili jednostavno blebetali. Zaboravljamo kako naše usne mogu izgovarati one riječi koje oplemenjuju srce i stvaraju odnos prijateljstva s našim Stvoriteljem i njegovom presvetom Majkom.
U mjesecu svibnju uputimo svoje molitve našoj Majčici, nek nas zagovara kod Gospodina i bude nam putokaz u život poniznog predanja.
Kroz molitvu svete Krunice pletimo svojoj Majci vijenac od neraspadljivih ruža, na hvalu i slavu dobrog Boga, na korist trpećoj Crkvi i na svoje osobno posvećenje.

Što reći i kako slaviti blaženstvo One koja je korijen svake slave?
Marijo, koja poslije Boga, nadilaziš svemir, ljepša si od samih kerubina, serafina i sve anđeoske vojske, tako da ni zemaljski, ni nebesi, ni anđeoski jezik nije dovoljan za opjevati tvoju slavu. Anđeli ti svojom pjesmom uvijek iskazuju čast, ali njihova pjesma ne može prikladno iskazati čast tvome dostojanstvu. Oni su radosni posjedujući Boga u Nebu, a Ti, Presveta Djevice, od njih si uzvišenija, Ti si Boga nebeskog rodila na zemlji pozivajući na zemlju anđeosku vojsku.
I tako si postala posrednica između Neba i zemlje, čudesni prsten njihova sjedinjenja.
O, Blažena Djevice Marijo, čista golubice, Nebeska Zaručnice, Nebo, hrame i prijestolje božanstva koja donosiš Krista, sunce koje obasjava Nebo i zemlju, svijetli občale koji si s Neba privukla Krista kao sjajnu munju, da osvijetli svijet i prosvijetli tamo našeg razuma.

autor: sv. Epifanije ---- iz knjižice "Najljepše molitve svetaca Mariji", Apostolatski centar "Sav tvoj"

Post je objavljen 11.05.2017. u 08:00 sati.