Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/op3

Marketing

Naše Bratstvo na dominikanskom kruničarskom hodočašću

Mjesec svibanj, najljepši mjesec u godini, posvećen je Presvetoj Bogorodici.
Lijepi je običaj, hodočastiti u naše nacionalno marijansko svetište, Mariju Bistricu, i ove godine nastavio Red propovjednika sa svim svojim granama aktivnim u Hrvatskoj. Izvještaj o našem sudjelovanju za Blog je napisala sestra Laura Katarina.



U subotu 6. svibnja 2017. godine održano je 9.dominikansko kruničarsko hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj na kojemu je bilo i nas osmero braće iz Laičkog bratstva blaženog Augustina Kažotića.



Krenuli smo rano, u 7h ujutro, a odaziv je bio takav da smo sa cijelom dominikanskom obitelji i vjernicima iz dvaju zagrebačkih "dominikanskih" župa uspjeli napuniti 3 autobusa. Putem do Marije Bistrice molili smo radosna otajstva Gospine krunice. U 9:30h svi smo se okupili u Bazilici. Tamo nas je sve pozdravio naš fra Ljudevit Lujo Jeđud, revni promicatelj Krunice, i održao kratki nagovor. Zatim je uslijedila zajednička molitva slavnih otajstava Gospine krunice. Potom je fra Ivan Iko Mateljan imao nagovor sa promišljanjem o našem istinskom odnosu sa Bogom, "Moj Bog i ja".
U 11h uslijedila je zajednička sveta Misa koju je predvodio mons. Juraj Jezerinac, umirovljeni vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, koji nipošto ne djeluje kao umirovljenik. Za oltarom je bio i novi rektor svetišta vlč. Domagoj Matošević, koji je uputio svima dobrodošlicu te fra Mato Bošnjak, župnik župe Kraljice svete krunice, nama susjedne župe pri kojoj je sjedište Provincije.
S nama je bilo i nekoliko dominikanskih bogoslova te 3 časne sestre dominikanke. Mons.Jezerinac u homiliji je govorio o važnosti molitve Krunice i o nizu svjedočanstava o uslišanim molitvama i izmoljenim milostima.



Na kraju svete Mise, u podne, svi smo izmolili molbenicu Kraljici svete krunice i zapjevali joj njezinu pjesmu.
U 14h svi smo se opet skupili u podnožju divne Bistričke kalvarije kako bismo zajedno molili križni put.



Potom smo opet otišli u Baziliku gdje je bio završni blagoslov.

Dragi Bog nam je darovao predivan sunčan dan. Između bogatog programa bilo je dovoljno vremena i za razna druženja između raznih članova naše divne dominikanske obitelji.



Radosni, ispunjeni i zahvalni vratili smo se u naš Zagreb!
Majka Božja Bistrička, moli za nas!+


Kraljice svete krunice, beskrajne sreće more!
Tebi se puci klanjaju, anđeli tebi dvore!


Kraljice krunice, moli za nas!
Kraljice krunice, budi nam spas!


Divno si čudo stvorila krunicu kad si dala!
Nebo i zemlja pjevaju: "Bila ti čast i hvala!"


Kraljice krunice, moli za nas!
Kraljice krunice, budi nam spas!




Post je objavljen 09.05.2017. u 21:43 sati.