Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zack27

Marketing

Eurosong 2017.; prvo polufinale, 9. svibnja

Večeras i službeno započinje Eurosong 2017. u Kijevu, glavnome gradu Ukrajine;nakon što je prošle godine na istom natjecanju u Stockholmu, Švedska, pobjedu odnijela Jamala sa pjesmom 1944.

Iako je službeno otvoren još u nedjelju, večeras počinje prva polufinalna večer gdje će od zemalja iz regije nastupiti predstavnici Crne Gore i Slovenije.
Ovogodišnji eurosong već je obilježio i najveći skandal koji se ikada dogodio, a ticao se relacije i neprijateljstva između 2 zemlje - Ukrajiune i Rusije. Naime, Ukrajinski zakon donesen 2014. ne dozvoljava ulazak u zemlju ljudima koji su posjetili Krim nakon njegove aneksije. Rusija je za svoju predstavnicu izabrala Juliu Samoylovu, pjevačicu proizašlu iz Ruske verzije X factora koja je u invalidskim kolicima nakon preživljene prometne nesreće. Međutim, Julia je prekršila ukrajinski zakon iz 2014. o posjeti Krimu te je Ukrajinska vlada zabranila Juliji ulazak u zemlu. Nakon brojnih trzavica između dvije zemlje i EBU-a koji je pokušao na sve načine riješiti problem te kako bi se ruskoj predstavnici ipak dozvolio nastup,(između ostalog su predložili i da Juliin nastup prenose preko satelita, što su Rusi odbili jer taj način nastupa krši osnovna pravila i svrhu eurosonga). Rusija je na koncu odustala od sudjelovanja na ovogodišnjem eurosongu.Tako da će u oba polufinala nastupiti po 18 zemalja. U finale iz svakog ulazi po njih 10, a tamo ih čekaju već predstavnici skupine BIG5 i zemlja domaćin.

Večeras u prvom polufinalu,s početkom u 21 sat po srednjoeuropskom vremenu nastupaju sljedeće zemlje(pjesme sam već predstavio, tako da nema potrebe ovaj post spamati videima pa sam postavio linkove wink):

1. ŠVEDSKA - Robin Bengtsson - I Cant Go On
2. GRUZIJA - Tamara Gachechiladze - Keep The Faith
3. AUSTRALIJA - Isaiah - Dont Come Easy
4. ALBANIJA - Lindita - World
5. BELGIJA - Blanche - City Lights yes
6. CRNA GORA - Slavko Kalezić - Space mad
7. FINSKA - Norma John - Blackbird yes
8. AZERBAIJAN - Dihaj - Skeletons
9. PORTUGAL - Salvador Sobral - Amar Pelos Dois yes
10. GRČKA - Demy - This Is Love no
11. POLJSKA - Kasia Mos - Flashlight yes
12. MOLDOVA - Sunstroke Project - Hey Mamma yes
13. ISLAND - Svala - Paper yes
14. ČEŠKA REPUBLIKA - Martina Barta - My Turn
15. CIPAR - Hovig - Gravity no (ne volim kopije!)
16. ARMENIJA - Artsvik - Fly With Me
17. SLOVENIJA - Omar Naber - On My Way
18. LATVIJA - Triana Park- Line yes


yes označava zemlje koje ja osobno želim u finalu, no one koje nikako ne želim, mad je najgora pjesma na eurosongu ikada (možda nije do pjesme nego me samo Slavko iritira), a za one bez smajlića opcije su otvorene. sretan

Izravni prijenos možete pogledati na HTV1 u 21 sat. Prijenos će komentirati Duško Čurlić.


Koji su vaši favoriti večeras?


Post je objavljen 09.05.2017. u 19:40 sati.