Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninerijeka

Marketing

Investitori daju ponude za Jadransku banku

Dubinsko snimanje putem virtualne sobe podataka obavila su četiri zainteresirana investitora, a danas će se pokazati hoće li sva četiri i izaći s obvezujućim ponudama. Danas, naime, istječe rok za davanje ponuda.
U njihovu vrednovanju i konačnoj odluci o prodaji banke presudna će biti cijena za dionice, no kako su isticali u Državnoj agenciji za sanaciju banaka, kriteriji uključuju i dodatni iznos ulaganja u kapital banke, kao i strateške namjere investitora te njegov kredibilitet na hrvatskom odnosno europskom financijskom tržištu. U Povjerenstvu za prodaju pri DAB-u nedavno su, potvrđujući produljenje roka do 9. svibnja izrazili nadu da će svi investitori koji su bili u 'due diligenceu' dati obvezujuće ponude.
Javni poziv za iskazivanje interesa Agencija je kao sanacijsko tijelo objavila sredinom veljače, a pisma namjere uputile su financijske institucije iz Hrvatske i EU. Banka je u prodaju ušla očišćena od neprihodujućih plasmana (izdvojeni u tzv. društvo posebne namjene - SPV) i s 50 mil. kuna novoga temeljnog kapitala,
te bilancom od 1,9 mlrd. kuna nekretnine Trešnjevka Zagreb

Post je objavljen 09.05.2017. u 10:26 sati.