Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

EKO AKCIJA RABAČKIH RONILACA


VAĐENJE PREDMETA ODBAČENIH U MORE!

Danas je u gradu Rabcu održana eko akcija vađenja predmeta koji su ljudskom nemarnošću odbačeni u more. U akciji vađenja iz mora guma, kanti, limenki, plastičnih predmeta, nepotrebnih šipki i štangi i mnogo ćega ostalog sudjelovali su ronilaci Društva podvodnih aktivnosti Rabac, a u akciju su pozvali svoje prijatelje ronioce iz Pule.
Akcija nije bila pompozno najavljena, ali u moru na glavnoj gradskoj rivi uz zid sa stepenicama domaći prolaznici i gosti koji su u neposrednoj blizini pili kavu, uočili su oko podneva kako ronioci iz mora na stepenice vade korozirane odbačene predmete, a više malih predmeta već su pod morem strpali u crvenu sintetičku rupičastu vrću te tako predmete odlagali na stepenice.




Na glavnoj šetnici grada Rabca, nešto dalje od mjesta gdje su uočeni ronioci, primječen je čovjek koji gura kariolu punu koroziranog otpada izvađenog iz mora.Bio je to Kordi Županić također ronilac ali kojem je danas imao zadatak da predmete izvađene iz mora što prije transportira u kontejner koji je ubrzo odvežen.



“Već petnaestak godina u Rabcu imamo eko akciju čišćenja mora. Bilo je godina kada je ovaj konteiner bio vrhom pun. Svake godine čistimo more, ali svake godine ponovo ima predmeta” – rekao je gospodin Kordi Županić, te pojasnio da u današnjoj akciji sudjeluje dvadesetak ronilaca iz Rabca i Pule.




Glavna riva u centru Rabca.
Fotke i tekst Margareta Zouhar Zec


Post je objavljen 07.05.2017. u 16:58 sati.