Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvd-kupjak

Marketing

Obilježavanje praznika rada i posjet kolega iz Njemačke

Već tradicionalno članovi Dobrovoljnog Vatrogasnog društva Kupjak i ove godine uključili su se u obilježavanje 1. maja praznika rada. Program je započeo u 6 sati ujutro budnicom odnosno prolaskom vatrogasnog vozila sa sirenom kroz Kupjak, Leskovu Dragu i Šije. U 8 sati ujutro ispred vatrogasnog doma stigla je i limena glazba iz Ravne Gore koja također tradicionalno na ovaj dan obilazi sva mjesta u općini te izvede nekoliko prigodnih skladbi.

Prošle godine primili smo značajnu donaciju vatrogasni jakni iz DVD-a San Marino Novi Vinodolski koju su nam oni dostavili iz dijela svoje donacije preko Njemačke udruge vatrogasaca Deutsche Feuerwehrhilfe e. V. Ova udruga njemačkih vatrogasaca osnovana je s ciljem suradnje i pomoći vatrogascima gdje god je to potrebno. Jedan dio te pomoći i suradnje upravo se provodi i dalje u DVD-u San Marino gdje je ovih dana održana primopredaja vatrogasnog vozila iz Njemačke te dogovorena daljnja suradnja u vidu edukacije Njemačkih vatrogasca o šumskim požarima. Na naš poziv slobodan dan njemački kolege koji su članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava u gradu Hanoveru odlučili su provesti u našem društvu te detaljnije upoznati s našim društvom i mjestom.

Njemački kolege nakon što su stigli oko 8 sati ujutro u pratnji g. Velibora Topolovca iz Novog Vinodolskog predvođeni g. Dirkom Heidenreichom koji nas je već posjetio prošle godine, zajedničko druženje započeli su upravo sudjelujući s nama u obilježavanju 1. maja. Nakon priče o našem društvu i obilaska vatrogasnog doma te pregleda tehnike i opreme koju posjedujemo upriličena je i mala zajednička vježba s ručnom štrcaljkom koju posjedujemo. U nastavku dana zajednički smo posjetili izletišta Zeleni Vir i Pilanu Juretić. U vrlo ugodnom cjelodnevnom druženju razmjenjena su mnoga iskustva i postavljeni temelji za daljnju suradnju našeg društva s njemačkim kolegama.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Više slika i na: DVD Kupjak Facebook




Post je objavljen 02.05.2017. u 08:45 sati.