Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

Sudjelovanje MVKO u inicijativi "40 dana za život"

Image and video hosting by TinyPic

Ovog nam je proljeća Božja Providnost (a možda i Kraljica Obitelji) dodijelila baš krasan dan za molitvu unutar inicijative „40 dana za život" - molili smo, naime, 25.3.2017. baš na blagdan Blagovijesti tj. blagdan Navještenja Gospodinova.
Okupilo nas se je desetak molitelja ispred KBC „Sestre Milosrdnice. Odmah smo pozdravili ovaj divni blagdan molitvom Krunice Djeteta Isusa. Uslijedila je Krunica Gospe od sedam žalosti, Litanije Majke Dobrog Savjeta te Krunica i Litanije sv. Josipu, čija je godina prije par dana svečano otvorena i trajat će 19.03.2017. - 19.03.2018. godine.

Naš molitveni sat brzo je prošao.To molitveno korizmeno jutro, preliveno proljetnim suncem, ostavljalo je u nama neki poseban utisak, kao neko prosvjetljenje da svaka naša korizmena jutra u molitvi postaju sunčana. Osjetili smo neku posebnu snagu da hrabro svjedočimo istinu da je svako nerođeno dijete Božje stvorenje koje ima pravo na rođenje, život i ljubav kao i svi mi već rođeni ljudi.
Molitva čuda stvara. U molitvi čujemo riječi Istine, ali i tihe riječi ohrabrenja. Samo treba dobro slušati. U molitvi se preslaguju naše misli i odjednom nalazimo prava rješenja.

Image and video hosting by TinyPic

Slaveći blagdan Blagovijesti slavimo dan začeća ljudskog života Isusa Krista u djevičanskom krilu Blažene Djevice Marije.
Slavimo i zahvaljujemo joj na njenom povjerenju, odvažnosti i prihvaćanju novog života u svom tijelu.

Zato usrdno molimo Mariju, tu poniznu i volji Božjoj predanu nazaretsku Djevicu da izmoli svim ženama i roditeljima i cijelom čovječanstvu povjerenje u Božju Providnost i odvažnost da svako začeto dijete prihvate s ljubavlju i povjerenjem u beskrajnu Božju ljubav i veličanstveni Božji plan koji On ima za svakog čovjeka.


(M. Matković)





Post je objavljen 27.04.2017. u 22:29 sati.