Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

Formiran ministarski tim zemalja regije radi rješavanja problema Agrokora

Ministri su, također, izrazili spremnost za razgovare s predstavnicima hrvatske vlade kako bi se stabiliziralo poslovanje tog koncerna.
Ministri trgovine i gospodarstva Srbije, Slovenije, Crne Gore i BiH, koji su se u srijedu sastali u Beogradu kako bi razgovarali o problemima “Agrokora”, formirali su ministarski tim koji će svakodnevno komunicirati radi razmjene informacija i poduzimanja zajedničkih mjera na očuvanju radnih mjesta, interesa dobavljača i stabilnog poslovanja tvrtaka iz sustava ovog koncerna u tim zemljama.
Prema priopćenju nakon sastanka sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem, dogovor ministara je da ubuduće svaka od ovih zemalja kontrolira financijske i robne tokove kompanija vezanih za “Agrokor”.
Ministri su, također, izrazili spremnost za razgovare s predstavnicima hrvatske vlade kako bi se stabiliziralo poslovanje tog koncerna.
"Agrokor" se spašava u Zagrebu – gdje novi izvanrednog povjerenika vlade pokušava podmiriti dobavljače i povrati likvidnost koncerna, ali i u Beogradu gdje su predstavnici četiri zemlje dogovorili mjere zaštite kompanija koje posluju u okviru te kompanije. U osnovi, navodi se u priopćenju, regija ima zajednički problem.
Ministri očekuju da novi šef “Agrokora” imenuje neovisne stručnjake za uspješno restrukturiranje tvrtaka u sustavu koncerna",
navedeno je u zaključku sa sastanka stanovi Rijeka

Post je objavljen 20.04.2017. u 10:00 sati.