Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

The Mad Magician (1954)

 photo the-mad-magician-1954-the-magician-1926_zpsy6rozjy5.jpg

Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Ingeniozni mađioničar i kreator trikova prisiljen je ubiti svog menadžera koji praktički posjeduje prava na svaku njegovu invenciju i trik, a kako se događaji dodatno kompliciraju, osjeća potrebu da mora ubiti ponovno...

 photo TMM5_zps6tosa5e7.png

U ovom ne tako zastupljenom i prepoznatom horor filmu iz pedesetih glumi legendarni Vincent Price, a radnja je manje više jednostavna, osvetoljubilačka misija koja se pretvori u komplicirane događaje jednom kada se teško izvući od ubojstva priznate osobe. Price ovdje glumi umjetnika koji je ustvari tribute mađioničar ostalim mađioničarima, a preko vlastitih izuma dozvoljava si napraviti cover predstave, od kojih, naravno, njegov gazda hoće više za sebe. Price poludi, ubije ga, a sve nakon toga pretvara se u klasičnu potjeru za ubojicom, kojega kroz ostatak filma gledamo kako se (ne)vješto skriva od dokaza. Ovo je prilično kratak horor film (nešto više od sat vremena) koji vam ne zahtijeva potpuno posvećenje pažnje, budući da je film jednostavne radnje i jednostavno je snimljen, a moram priznati i ništa posebno prezentiran ni inovativan. Valjda je zato takvu nepažnju i zaslužio, budući da je film simpatičan, ali prilično mlak i neinventivan.

 photo 17966508025310208030_thumb_zpsot9giu3t.jpeg

S druge strane, mogu se pronaći solidni mađioničarski trikovi koji izvlače film s interesantnim i zabavnim scenama, a uz, naravno, Pricea koji svakom filmu može dati dozu pozitivnosti i simpatičnosti. U ovoj kratkoći filma pozitivna je stvar što se može pronaći dobrih povoda za ubojstva, kvalitetno posložen scenarij i OK snimljene sekvence koje čine ovaj film ipak dobrim predstavnikom žanra. Zanimljive maske kreirane su kako bi se Price uspješno skrivao imitacijom ostalih mađioničara, iako se mora priznati da je Price bio prepoznatljiv čak i da promijeni svoje vlastito lice, no dobro, te blesave stvari su ionako boljka većine filmova iz tog razdoblja, pogotovo filmova s niskim budžetom gdje lova ode većinski na unajmljivanje Eve Gabor i samog Pricea.

 photo 6a017d4117b2c6970c019104348add970c_zpsdhmj5pfv.jpg

Mad Magician je dobar i simpatičan film, ali ništa više ni manje od tog. Sve stane u dvije riječi - ništa posebno. Price kao i uvijek, radnja jednostavna al ok scenarij, tipični sindromi starijih filmova, no što da se radi - nije ni ovo loše. Idemo dalje.

Post je objavljen 10.04.2017. u 17:08 sati.