Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/volimslatko

Marketing

Rim, vječni grad

Ima već neko vrijeme da ja jaaaako želim vidjeti Rim uživo, osjetiti tu ljepotu i taj grad. Gledala sam ga često na tv-u ili na filmovima i uvijek se divila fontanama, građevinama, spomenicima i nisam mogla zamisliti da je to uživo još ljepše, glamuroznije, veličanstvenije ......i onda jednom odgledala ANGELS & DEMONS sa odličnim Tom Hanksom u glavnoj ulozi i tada je odluka pala....prvom prilikom moram otići u Rim.....Nije baš da je prva prilika bila tako brza, prošle su skoro dvije godine od konačne odluke, ali isplatilo se toliko čekati.
Ne želim pisati o povijesti Rima, imate na netu i u knjigama sve šta želite znati, ovo je više moj osvrt na Rim kao grad.
Nekoliko dana prije puta bila sam na mahove euforična pa razočarana, jer nisam znala šta me čeka.
Hotel smo rezervirali nekoliko mjeseci ranije, kasnije smo saznali da u Italiji treba tražiti hotele sa 4 zvjezdice jer sve ostalo je jao.....i nas je dočekala soba u kojoj je falilo žbuke na zidovima, televizija bez daljinskog, svjetlo na noćnom ormariću bez žarulje, dva spojena poljska kreveta koja su za uzglavlje imala samo naslonjenu metalnu ukrasnu šipku na zidu......al ono u Rimu smo pa nećemo se puno zadržavati u sobi.....Doručak,suhi tost, bez tostera, maslac i marmelada, te kroasani punjeni falšom nutelom, smrznuti jogurt kava i čaj....

Znaći uglavnom smo se hranili po restoranima u užem centru gdje smo i bili smješteni, ima ih mnogo i večinom imaju lošu hranu koju spreme ujutro i onda podgrijavaju u mikrovalnim pečnicama te poslužuju. Mislim da sam tamo jela najgoru pizu ikada, u jednom finom restoranu sa dugom tradicijom, pizu sa šunkom i bivoljom mozarelom koja je sva plivala u vodi, uz to tijesto bljutavo i neukusno. Nije im ni pasta nešto bolja, ili sam ja prezahtjevna ....Najbolje sta sam jela bilo je u jednom kineskom restoranu, e tu smo se ubili doslovno, svaki je imao po 5 sljedova, bez pašte, bez one rajčice iz konzerve i bez onih teških začinaBiznis sa vodom je i tamo zaživio i oni je masno naplačuje bez obzira šta na mnogim mjestima u gradu ima malih česmi iz kojih teće pitka voda iz njihove rijeke Tiber.
Samo da znate boravišna pristojba je 4 eura po glavi i danu. Kuglica sladoleda također 4 eura. Sve se naplačuje, wi fi ni za lijek, tek u nekim boljim restoranima, svaka znamenitost je minimalno 30 eura. Tako da ako želite sve glavne znamenitosti vidjeti i ući u njih napunite novčanik, tj. najjeftinije je kupovati karte on line.

.Prvo pozitivno iznenađenje, velik, ogroman dio zemlje je obrađen za razliku od nas


Basilica di Santa Maria Maggiore


Nisam znala da li da se bojim ili da budem sigurna, izgleda je ovo realnost svih velikih gradova....uz obavezno skeniranje cijelog tijela prilikom svakog ulaza u neki veći objekat ili baziliku


ColosseumRoman Forum


Altare della Patria


Castel Sant'Angelo


St. Peter's Basilica i trg


Vatican Museums

Spanish Steps - mala gužva


Trevi Fountain


Trg republike


Santa Maria degli Angeli e dei Martiri


Talijanska željeznica vozi čak 300km /h za tili ćas si u Napoliju


Pompei


Krater Vezuva


Grad je predivan, najljepši koji sam vidjela i posjetila, a putovala sam poprilićno. A sada idemo raditi, sezona je počela.

Post je objavljen 16.04.2017. u 20:15 sati.