Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Imbecilne "antiterorističke" mjere

Već više od nekoliko dana se u medijima može čitati o nesnosnim gužvama na granicama, zbog direktive prema kojoj se mora temeljito provjeriti svakoga tko ulazi ili izlazi iz EU. Deklarativno, takva odredba je donesena radi borbe protiv kriminala i terorizma.

Međutim, kao i druge slične vrste "sigurnosnih antiterorističkih mjera", njima će se, kao i do sada, daleko više maltretirati sasvim nedužne ljude nego što će takve mjere doista pridonjeti povećanju sigurnosti, i sprečavanju terorističkih napada. Osim što će možda tu i tamo netko imati neugodnosti zbog neplaćenih prometnih prekršaja ili zbog toga što ima policijski dosije zbog gluposti iz mladih dana...

Čisto da se prisjeti, prije nekoliko godina Ameri i Englezi su uveli svoje "antiterorističke" mjere kojima je policija i druge sigurnosne službe uglavnom terorizirale sasvim nedužne ljude; mjere su se uglavnom svodile na opsesivno proganjanje fotografa, zbog nečije fiks-ideje da teroristi obavezno snimaju prije napada, i da je bez toga "nemoguće izvesti teroristički napad" što je, pokazalo se, poprilična idiotarija.

Po pitanju ovih trenutnih mjera opsesivne kontrole ljudi koji prelaze granicu, opet s emože postaviti pitanje što se time zapravo želi postići (osim efikasnog maltretiranje nedužnih ljui), s obzirom da se nedavno preko granica, bez pardona i pod paskom "humanitarne katastrofe" puštalo na desetke i stotine tisuća "izbjeglica" bez ikakve prave provjere tko su, što su i odakle su. Koliko se terorista uvuklo u EU na taj način... to je pitanje.

Post je objavljen 15.04.2017. u 09:28 sati.