Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/saxnotfoelix

Marketing

Zaljubio sam se u mrtvaca



Sklonost pretjeranom razmišljanju ubije ljepotu misli. Fluidnost je ono što nam tako snažno nedostaje. Osjećaj britkosti uma je uvijek nužan kako bi se vodio imalo suvisao razgovor. Sjedila je preko puta mene, gotovo dijagonalno, čuo sam njezin smiješak i osjećao njene riječi i kako nježno izgovara moje ime nekoliko puta. Bio sam sretan jer je tamo.

Koncentriranost na jednu točku može izazvati osjećaj obuzetosti i nemogućnosti sabiranja osjećaja. Vrijedilo je to i za mene. Sat je nemilosrdno otkucavao i imao kontradiktorne otkucaje, kao i moje srce. Svijest je bila prisutna, tokovi riječi su odzvanjali o čaši pive na stolu, ali srce je bilo usmjereno samo na jedno. Mogao sam zapravo kristalno jasno u mjehurićima toga, kažu prehrambenog napitka osjetiti rapsodiju trezvenosti. No srce i dalje nije bilo tu. Pomicalo je kazaljke sata unatrag nadajući se još jednom tvome pogledu.

Karakterom do katarze. Veselim pogledom, umirenim, pomalo kontroliranim emocijama, promatrao sam to pakiranje. Odvlačilo mi je pozornost kao i žamor koji se probija kroz gustu maglu misli. Dozivao si me i izazivao u meni blagi, deformirano uobličeni smiješak. Sramežljivo, tihih misli, ali koncentrirano, uzeo sam te u ruke kao grumen zemlje koja je nedavno oplodila sjeme stida. Vakumirao sam se u međuprostor, negdje između jave i sna. Tu smo bili sigurni.

Bio si još samo jedan smiješak na slici. Otkrio si moju mračnu stranu, sklonost otklanjanju realnosti i maštanju o svemu nemogućem. Bio si još samo jedan obris u toj magli dima, propuhu misli i žamoru pijanih pijuna. Zašto bi te netko tako bezdušno sahranio sa smiješkom na licu, utopio tvoju nevinu blistavost, ugasio je u žaru cigarete. Sve mi se to vrtjelo kroz glavu dok nisam vidio prvu osobu koja mi je pogledom dala odobrenje da uplivam u njezin um. Rekoh joj: „Pogledaj ovo pakiranje cigareta! Pogledaj ovu sliku mrtvaca, on se smiješi. Čak je i fotogeničan. Mislim da sam se zaljubio u mrtvaca!“


Post je objavljen 02.04.2017. u 11:42 sati.