Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Pomozi sirotu

Davor Krile: Spasimo braću u Švedskoj!

"Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je na petodnevnoj turneji po Švedskoj. Odmah na početku svog boravka u ovoj sjevernoeuropskoj zemlji tamošnjim je Hrvatima dala do znanja kako su jako potrebni domovini koja stari i umire, za razliku od razmažene i besperspektivne hrvatske mladeži koja je ovdje rođena, a bezglavo i krajnje neodgovorno bježi u svijet.

Pozvala je predsjednica tamošnje Hrvate svih imovnih stanja, stoga, da se hitno vrate, a Vlada će im zauzvrat pomoći u integraciji i onoj vrsti ispunjenja koju sad imaju u Švedskoj."

"Znam, prosječan domovinski cinik će odmah reći kako je puno lakše pomagati onima koji nikakvu pomoć ne trebaju, nego onima koji te plaćaju i za koje si po Ustavu i vlastitom političkom mandatu primarno odgovoran. I u zemlji i u inozemstvu je, čini se, puno lakše i svrsishodnije pomagati bogatima i zahvalnima nego besposlenoj sirotinji koja je uvijek nezadovoljna i nezahvalna.

No, matematička je činjenica da je svaki povratak bogatog i zbrinutog Hrvata iz svijeta u zemlju dobra vijest, preporučljiva za sve naslovnice novina i udarne termine tv-dnevnika, dok je masovno iseljavanje mladih Hrvata u svijet po Vladu još bolje - jer rapidno smanjuje broj nezaposlenih na burzama rada - ali samo dotle dok se o tome javno šuti."
Nije beg cicija, pomoglo se sirotanu Gazdi pa što ne bi i švedskim siročićima.


Post je objavljen 26.03.2017. u 12:00 sati.