Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teutinaljubav

Marketing

Čekamo noćni pogled


Još nešto manje od dva mjeseca i Sky Tree budemo gledali sa prozora našeg hotela u Tokyu. Već zamišljamo kako ćemo sjediti na terasi hotela, pijuckati kavu i diviti se noćnom pogledu na Sumida River, Sky Tree i svjetlima velegrada.



Tokyo, Skytree



I što je najljepše, u Tokyo stižemo upravo u vrijeme jedne od največih vjerski fešta, Sanja Matsuri koja traje čitav vikend.
Poput mnogih japanskih festivala, Sanja Matsuri je vjerska proslava. To je čitav vikend dugi Shinto festival koji je posvećen Kami (duhovima) tri čovjeka. Legenda kaže da su dva ribara-braća Hinokuma Hamanari i Hinokuma Takenari - pronašli kipić Bodhisattva Kannon uhvaćen u ribarsku mrežu u rijeci Sumida u ranim jutarnjim satima 18. ožujka, 628. Treći čovjek, bogati posjednik po imenu Hajino Nakatomo, čuo je o otkriću, prišao braći te ih preobratio na budizam. Trojica muškaraca tada su posvetili svoje živote budističkoj vjeri i postavili kip u malom hramu. Ovaj hram, poznat kao Senso-ji Temple, sada je kuća kipa Kannon i najstariji je hram u Tokiju.



Tokyo, Senso-ji Temple

Tokyo, Senso-ji Temple



Post je objavljen 25.03.2017. u 21:36 sati.