Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gtaradi

Marketing

Osnivanje udruge U ime očeva

Sve je započelo mojom reakcijom na jednu reklamu za dječji sirup koju sam opisao u Dragi vi, e pa ne može više! i završnom rečenicom u komentaru jedne blogerice: A vi muški koji osjećate teret ugroze pokrenite udrugu i borite se:))
I ja u polušali napišem da pokrećem osnivanje udruge U ime očeva, a zainteresirani neka se jave u inbox.

O da, javili su se, iznoseći konkretne probleme s kojima se susreću, tražeći pomoć, savjet...
I zato osnivanje udruge ulazi u ozbiljnu fazu.
Na žalost, činjenica je da ima loših roditelja. Oba spola. No nekako uvijek očevi ispadnu loši. Svjestan sam da ima očeva koji se baš ne muče mnogo odgojem djece, ravnopravnim sudjelovanjem u brizi za djece, onih koji ne plaćaju alimentacije, ali nisu svi takvi. Ima upravo odličnih očeva, i ne zaslužuju da se tako bez promišljanja svi svrstavaju u isti koš.

Izdvojio bih neke komentare od strane čitateljica:


  • Dokle god rodna ravnopravnost - uključujući i onu u pravnoj praksi - biva brkana sa isticanjem jednog spola pred drugim, ostat ćemo na efektu klatna... Da u kakofoniji feminizma postoje i stravični protuprimjeri na štetu muških/očeva, prolazi neprimijećeno... Moj glas imaš.

  • Slažem se s tobom da se muškarci međusobno razlikuju po svom odnosu sa svojom djecom. Kao i prema odnosu prema svojim roditeljima, supruzi, poslu...bilo čemu.
    Slažem se i da je ta osuda muškaraca kao roditelja u našem društvu, postala sve izrazitijom, agresivnijom i samim time iritantnijom.
    Sve su krivi ONI muškarci koji ne mare, a njih ima jako puno. Nažalost.
    Nažalost, i zbog tih pripadnika muškog spola, koji daju otkaze kada su u situaciji da zbog razvoda, primjerice, moraju plaćati alimentaciju, zbog tih i takvih pripadnika muškog spola koji mare samo i jedino za sebe, a djeca im vlastita nakraj pameti nisu, ispaštaju upravo oni očevi koji su i više nego korektni, koji su dapače ODLIČNI.
    Zato je super da si se pobunio, i trebate se buniti i više.
    Zapravo, upravo ste VI ti koji biste ove lošije mogli pozvati na red.
    Jer vam blate spol.
    Ima i nas koje ne generaliziramo.

  • Postoje dobre mame i dobri očevi, kao i loši.
    Pri rastavi dijete u 99% dobiju majke i pokušaju dijete odgojiti u mržnji prema ocu.
    Zakoni su pravljeni u vrijeme kad su žene kuhale i čuvale decu, a očevi zaradjivali i bili sposobni izdržavati familiju.
    U odgoju oba roditelja imaju svoju ulogu. Tamo gdje nema oba roditelja dijete je oštećeno, a onom drugom ( majci obično) mnogo teže.
    Kad se dijete odvoji od jednog roditelja, malo po malo i roditelj ga gubi, tužno, ali istinito.

  • Naravno da su očevi dio obitelji.

  • U potpunosti se slažem s tobom, ali moraš biti svjestan da nisu svi ljudi isti, ima i očeva, a i majki koji ne mare za svoju djecu, sve je do pojedinca. Ako si ti privržen svojoj obitelji svaka čast tebi i tvojoj ženi kojoj si očito velika podrška, a i ona tebi, jer čim si je spomenuo dovoljno si rekao !

  • U pravu si. Kad sam rodila nekako sam smatrala da ja dijete više volim nego tata i onda sam se u nekoj prilici (vjerojatnije je da je bila neprilika) uvjerila da i moj muž voli to dijete kao i ja. I baš mi je bilo drago.


Dakle, cilj udruge ni slučajno nije predbacivanje u tome kojih loših roditelja ima više, muških ili ženskih.

Cilj udruge je osvješćivanje svih, i očeva i majki, i budućih očeva i majki, i samohranih očeva i majki, i onih u braku, da su i majka i otac ravnopravan, jednakovrijedan roditelj. Nije nam cilj da radimo kontra ženskih udruga, dapače, vrlo rado ćemo surađivati, jer bit i je u tome, suradnji oca i majke, a ne kontriranju.

Mi, očevi koji volimo svoju djecu, sudjelujemo u njihovom odgajanju, rastanju, obrazovanju, razvoju, ne tražimo fanfare i ovacije, jednostavno tražimo da se zna da postojimo na ovoj kugli zemaljskoj, da nismo izumrla vrsta, ili još gore, samo utopija.

Želimo našim djelovanjem utjecati na svijest svih, a pogotovo novih naraštaja, da u braku mora vladati ravnopravnost, jednakost, jednakovrijedne ljubavi prema djetetu, i jednakih obaveza.

Svi koji ste zainteresirani da se na bilo koji način uključite u osnivanje i rad udruge, javite se na email udruga@medjimurje.info. Ako se i ne želite uključiti/učlaniti, a imate prijedlog, slobodno ga pošaljete.

Uvjet za učlanjenje u udrugu je da ste otac, bez obzira koliko godina imate vi ili vaše dijete.
A vi očevi koji ste to što jeste, očevi u punom smislu te riječi, nastavite to biti i dalje!

Djed, otac i sin

Post je objavljen 25.03.2017. u 12:56 sati.