Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

KAKO JE POČEO RAT U JUGOSLAVIJI (1991.,-1995.)



Slobodan Milošević je sjedio u svojoj rezidenciji u Beogradu. A srpska državna televizija RTS je naglašavala i servirala ratne propagandne poruke: kako hrvatske ustaše kolju i ubijaju Srbe, u Hrvatskoj i Bosni Hercegovini.

Ljudi su tada bili posvećeni medijima, kao glavnom sredstvu za informiranje. Svi su se unijeli u vijesti i takva je bila reakcija. Propaganda mržnje i nacionalizma nije prestajala. Vatru su raspirivali sa svih strana svećenici; Srpski, Hrvatski i Muslimanski.

To je bio vrhunac narodnoga odobravanja. Danas kada o svemu tome dobro razmišljam, i pregledavam stare televizijske video snimke, pitam se: Je li narod stvarno bio toliko zaluđeni i lud da ništa nije vidio?!

Tako na You Tube na kanalu "Rudar-7" pod nazivom "Vlast i mafija (2) 1990-te", vidim na ratnoj snimci u trajanju od 1:12,08 sat, kako jedan čovjek, tj. Srbin zapomaže, a to snima državna srpska televizija: "Joj, ustaše su gađale, joj, majku im jebem, joj osvetiti ću ga,.., joj zakleo sam se na mrtvome grobu - grobu mrtvoga sina"... "Jao kuku meni"...

Tu je prikazana i majka od dječaka, koji je navodno poginuo od granate, kako zapomaže: "Devet godina svoje mladosti, Marko moj, sine." "Bože ima li te?!" Bože ako te ima pomozi nam!"

Takav televizijski izvještaj bio je najveća propaganda. Ono što želim ovdje - kao vrlo važno spomenuti, su riječi od oca toga mrtvog dječaka: "JOJ, MILOŠEVIĆU ZLATO MOJE, POMOZI NAM MOLIM TE!" U tim riječima krije se smisao cijeloga ratnoga vihora, u ožujku 1992. godine, u Bosni i Hercegovini.

Isto tako i rata 1991. godine u Hrvatskoj. Kada je vrhovni komandant JNA Stjepan Mesića, i predsjednik SFR-Jugoslavije, s jugo-armijom rušio, palio i ubijao sve oko sebe...

Miloševiću nije trebalo puno da izdaje naređenja, u biti to su radili mediji i poslušan narod. Dok je surovi građanski rat bio pripremani, provedeni, i izvršeni,..., dnevnik RTS-a u raspadu Jugoslavije, dan i noć je emitirao kako je srpski narod ugrožen i bačeni na koljena...

Dok je predsjednik Srbije (RS) Slobodan Milošević, natjerao devet milijuna srba u bijedu, tako je to učinio od četiri i pol milijuna Hrvata, Franjo Tuđman, u Hrvatskoj. Između ostaloga to je učinio i predsjednik Muslimana, Alija Izetbegović.

Mašinerija televizijske propagande je hvalila banke: srpsku, hrvatsku i muslimansku. Zatim su ratni zločinci i ratni profiteri "isisali" novac od milijuna i milijuna naroda (koji su nekada zajedno živjeli), a sada su zavedenih ratom. Nije ih bilo briga za: mrtve, ranjene, zarobljene, izbjeglice, gladne, i siromašne, i pokradene, itd. Još uvijek kreatori toga rata nisu kažnjeni.

Nitko ovu rečenicu ne može osporiti - da pokrali su nas kriminalci, koje su stvorili glavni političari na sve tri strane zavedenog naroda. Gotovo slični scenarij se je desio u bivšim jugoslavenskim republikama; Srbiji i Hrvatskoj i Bosni-Hercegovini.

Mogli ste dobro vidjeti farsu kada je smijenjeni Tomislav Karamarko, s mjesta - predsjednika HDZ-a, i kada je na njegovo mjesto došao Andrej Plenković, kako je srbin Milorad Pupovac, na hrvatskoj državnoj televiziji HRT-u izjavio za Plenkovića, da: "ANDREJ PLENKOVIĆ JE ZLATO!": Pa, napravite sami usporedbu o čemu ja ovdje pišem.

Pupovac je tu izjavu dao prije nego što će posjetiti glavno sjedište HDZ-a u Zagrebu. Ne, zaboravite u ovome mome slikovitom opisu kako je rat počeo - sa masovnim skupovima u Srbiji; "Slobo, volimo te!" A Milošević je na tim skupovima odgovarao u mikrofon; "I ja volim vas!"

Prekretnica rata desila se je u 1999. godini, kada je umro Franjo Tuđman, a Slobodan Milošević je završio u Haaškom zatvoru, tada je počelo NATO-vo bombardiranje Beograda - Srbije. A potom je (onda umro) i Alija Izetbegović (SDA). Mržnja i dalje je ostala među "krvavo" zavedenim narodima.

-----------------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 22.03.2017. godine
-----------------------------------------------------
1.) https://twitter.com/crostojkovic195
2.) https://twitter.com/stojkovic1958
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
-----------------------------------------------------
Broj članaka: 3600.



Post je objavljen 21.03.2017. u 23:19 sati.