Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Trst ponovo živi



Usprkos razočarenju s ručkom opisanom u prethodnom postu proveli smo lijep dan u Trstu, s tim da ovaj put nismo ništa kupovali, ciljano se spustili u centar, parkirali kod kolodvora na obali po 1 euro sat i išli s planom, samo guštati. Trst je lijep i čini mi se da su nakon dužeg vremena vratili centar Tršćanima i turistima. Naime jedno vrijeme je situacija izgledala zabrinjavajuće, strateška mjesta su zakupili Kinezi i istočnjaci i nekako se narod počeo povlačiti. I sad ih ima puno, ali već se nedjeljom šeta, jede sladoled i uživa u pješačkim zonama.
Zanimljiva je strategija koja je vratila ljude, sajmovi na otvorenom vikendom, od stolica do umjetnina, malo jači Hreljići. To sam primjećivao i u Berlinu, uz buvlje pijace se vraćaju i alternativci, razne subkulture, al to možda poseban post.
Drugarica je po prvi put glasno zamijetila kako su Talijani u prosjeku niži rastom. Jin i ja smo se družili s jazavčarima kojih u Trstu ima puno, uglavnom pristojni psi, čini mi se da više nema legendarnog "Upima", zadnji put sam ga fotkao na blogu, a u "Coinu" je, čisto informativno, WC za mušterije malo dalje na drugom katu.

Post je objavljen 21.03.2017. u 12:09 sati.