Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ISTI BROJ KAO TAMPON IZMEĐU JAVNOSTI I DRŽAVNIH SLUŽBENIKA!


ŠEST SLUŽBENIKA S ISTIM BROJEM TELEFONA

Nakon što sam u ponedjeljak 6. 3. objavila tekst (Agropolitika.blog.hr) o tome kako stanovništvo Cetine u Splitsko dalmatinskoj županiji ne želi deponij smeća u selu Lećevici, jer znaju da bi deponij trovao podzemne izvore pitke vode čijih je izvora više u tom području, te kako ne žele izgradnju zastarijele plinske termoelektrane na jezeru Peruča – što je nekoliko njih svojim govorima došlo javnosti obznaniti na Trg Bana Jelačića u Zagreb 4.3., željela sam informacije o stavrnoj mogučnosti izgardnje tih projekata dobiti od ministra zaštite okoliša i energetike dr. Slavena Dobrovića. Poslala sam meil glasnogovornici ministarstva Zorani Deljanin s upitom o novinarskom razgovoru. Ali sve do 15. 3. nisam uspjela ostvariti kontakt ni internetom ni telefonom s glasnogovornicom kako bi, saznala osnovno, - mogu li novinarski razgovarati s ministrom. Ali sam gospođu Deljanin ipak 15.3. zatekla pri telefonu.
No u dane dok sam telefonom pokušavala dobiti glasnogovornicu, a i ministra dr. Dobrovića u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike uočila sam da ministar dr. Dobrović , tri državna tajnika i još dvije službenice imaju uz svoja imena isti broj telefona koji ima i centrala a to je 01/ 3717 – 111. To je nevjerojatno za tako važno ministarstvo kakvo je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske!


POPIS SLUŽBENIKA S ISTIM BROJEM TELEFONA KAKO JE TO PREZENTIRANO NA STRANICI MINISTARSTVA ZAŠTITE OKOLIŠA I ENERGETIKE:


Možda ovaj popis brojeva tako više sutra neće izgledati, ali danas 16.3. 2017. stanje brojeva telefona vidi se iz priloženog.


SPOJI ME! - NE SPAJAJ ME !
Broj telefonske centrale 01/ 3717 – 111 je doslovno kao pokrivač i tampon između javnosti i čak šestorice djelatnika u tom ministarstvu. Pitanje je jesu li ti državni službenici toliko slabe ili karakterno toliko nadmoćne osobe da im je potrebna telefonska centrala, kako bi možda mogli birati sugovornike, hoće li se javiti ili ne, hoće li s nekim tko zove komunicirati ili ne.
Službenicima ostaje izbor " spoji me" ili " ne, ne spajaj me" koji štedi vrijeme u kojem službenik može privatno raditi nešto od svog osobnog interesa. A osim toga djelatnik s porte postaje i interni suradnik koji na dolasku službenika u ured pita "Jeste li tu, da Vas spajam - kad netko zove- ili da vas ne spajam ?
Državni tajnici Čikotić, Bigović i dr.Šiljeg čak nisu istakli ni svoje meil adrese uz svoja imena! Državni službenici ostavljaju dojam da neznaju da žive u digitalnoj eri i u vremenu interneta.Internet i meil priznato su i poznato sredstvo javne komunikacije. Osim toga kako je moguče da u vremenu elektroničke komunikacije državni tajnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike misle ili vjeruju da među građanima Hrvatske ne postoji nitko ili da se neće dogoditi ništa i nikakav događaj povodom kojeg bi ih meilom mogao netko o nečem izvjestiti što se dogodilo u prirodi, ili im možda poslati fotke nekog nenadanog dođanja iz prirode? Jer radi se o ministarstvu koje je nadležno za prirodu i sve što faktor čovjek u raznim prigodama može u toj prirodi proizvesti. Ili državni tajnici zajedno s ministrom dr. Dobrovićem misle o sebi da su oni ljudi isključivo tu za poslove u visokoj državnoj politici koja se odlučuje u Vladi RH, Bruxellesa i slično i da nemaju obvezu doticaja sa stvarnošću i sa sredinom u kojoj žive?
Ako ovo posljednje misle o svom portfelju rada, onda će u njihovu mandatu biti male efiksnosti u radu na poslovima na koje su izabrani i imenovani.

Margareta Zouhar Zec


Post je objavljen 16.03.2017. u 13:51 sati.