Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enterijerstana

Marketing

Zašto su zubni implanti sve zastupljeniji?



Zubni implanti predstavljaju moderniju tehniku zamene zuba. Nisu još uvek zaživeli kao primarna opcija dentalne protetike ali na dobrom su putu da to uskoro i postanu. Procedure ugradnje zubnih implanata su nekada bile dosta komplikovanije. Vremenom su postale jednostavnije i pristupačnije. Zahvaljujući napretku nauke zubni implanti više ne predstavljaju izuzetno težak način zamene zuba, sada su samo intrigantni.

Moderan način zamene zube

Decenijama unazad dentalni mostovi su bili glavni način zamene zuba koji ste izgubili. Pre toga su tržištem „vladali“ lažni, veštački zubi koje možete izvaditi i vratiti u vaša usta kad god želite. Izuzetna pomeranja ka „napred“ kada su u pitanju tehnike ortodontalne procedure omogućila su bezbedniji i kvalitetniji metod oličen u zubnim implantima. Pokazali su se kao odličan vid zamene zuba, mnogo lakši za održavanje od ostalih, tradicionalnijih metoda koje su nekad primenjivale stomatološke ordinacije. Takođe je dokazano da mnogo manje stvaraju nelagodnost i da mnogo uspešnije, po osećaju, zamenjuju prirodne zube u vilici i desnima. Zubni implanti su postali nezaobilazna tehnika i pomogli su mnogima koji su se borili kako bi ponovo imali blistav osmeh.

Inače, zubni implanti su napravljeni od metala i predstavljaju zamenu za zub. Ugrađuju se u viličnu kost pacijenta i u potpunosti zamenjuju koren zuba. Time stvaraju osećaj prirodnog zuba i zbog toga su cenjeni kao najbolji i dugotrajan način implementacije novog tkiva.

Pravi izbor

Ukoliko se nađete u neprijatnoj situaciji da morate da nadoknadite neki zub koji ste u potpunosti izgubili ili izvadili – zubni implanti su najbolje rešenje.

Njihova dugotrajnost i kvalitet materijala od kojeg su sačinjeni su ono što njih uspeva da proda novim kupcima. Sama procedura je olakšana tokom poslednjih par decenija tako da ni tokom implementacije, a ni tokom oporavka od iste, nećete imati komplikacije. Bezbednost zahvata zavisi od kvalifikacija lekara ali i od kvaliteta vaših postojećih zuba i nivoa generalne oralne higijene koju praktikujete. Uspeh skorašnjih poduhvata koji implementiraju zubne implante je neverovatan! Prema nedavnim merenjima, indeks uspešnosti broji preko 95 uspešnih instalacija na 100 pokušanih. Pored toga, uspešnost je još veća ukoliko dentalni specijalista, dakle hirurg izvršava operaciju zuba. Tada skoro da ne postoji nikakava šansa da nešto pođe po zlu!

Održavanje

Iako nisu prirodne građe, zubni implanti ne zahtevaju poseban vid i način održavanja. Standardna higijena koju koristite kako biste oprali vaše prirodne zube, očistili ostatke hrane i osvežili dah je u potpunosti adekvatna za održavanje zubnih implanata. Četkica za zube, konac za zube, pasta i nekoliko minuta vremena, bez dodatne pažnje, su sasvim dovoljni kako biste imali savršeno zdrave, kako prirodne, tako i veštačke zube, odnosno zubne implante.

Izgled

Sam izgled zubnih implanata je identičan izgledu prirodnih zuba. Ukoliko je neko stručnjak za oralnu hirurgiju možda će primetiti razliku ali većina ljudi koji pogledaju u običan zub i veštački neće uspeti da ih razlikuju. Jedina razlika između prirodnih zuba i zubnih implanata kada je u pitanju izgled je materijal od kojeg su sačinjeni. U suštini, po izgledu, zubni implanti predstavljaju savršenog „klona“ vašeg nepostojećeg zuba tako da mnogi neće primetiti da vam nisu svi prirodni zubi na broju. Bezbedan, kvalitetan i zdrav osmeh su ono što vam zubni implanti obezbeđuju u svakom trenutku!


Post je objavljen 15.03.2017. u 11:39 sati.