Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apartmaniistra

Marketing

U 2016. nastavljen rast vrijednosti izvršenih građevinskih radova i novih narudžbi

ZAGREB - Vrijednost izvršenih građevinskih radova koje su s vlastitim radnicima ostvarili poslovni subjekti s 20 i više zaposlenih prošle je godine porasla za 4,7 posto u odnosu na godinu prije, dok je vrijednost novih narudžbi snažnije porasla, za 15 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.
Na podatke za cijelu prošlu godinu utjecali su i dobri rezultati u četvrtom tromjesečju prošle godine, u kojem je u odnosu na isto razdoblje 2015. godine zabilježen rast
vrijednosti narudžbi za čak 28,3 posto, na 4,5 milijardi kuna.
Po podacima DZS-a, u četvrtom tromjesečju prošle godine vrijednost izvršenih radova ostvarena s vlastitim radnicima poslovnih subjekata s 20 i više zaposlenih iznosila je 4,1 milijardu kuna, što je 7,9 posto više nego u posljednjem kvartalu 2015. godine. Pritom je vrijednost radova na zgradama porasla za 9,1 posto, dok je istodobno vrijednosti radova na ostalim građevinama povećana za 7,1 posto.
"Ostvareni rezultati ohrabruju, jer je riječ je o najvišoj kvartalnoj vrijednosti radova zabilježenoj od četvrtoga kvartala 2012. godine te o uspostavljenom kontinuitetu rasta vrijednosti građevinskih radova na godišnjoj razini koji se sada protegao na posljednjih osam kvartala", naglašavaju analitičari Hrvatske gospodarske komore (HGK).
Podaci DZS-a za cijelu prošlu godinu pokazuju da je vrijednost izvršenih građevinskih radova lani je iznosila ukupno 19,8 milijardi kuna, od čega je nešto više od 14 milijardi ostvareno s vlastitim radnicima, dok je vrijednost radova ostvarenih
s podizvođačima iznosila 5,8 milijardi kuna stanovi Rijeka

Post je objavljen 15.03.2017. u 11:12 sati.