Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

prasak

prošlo je već neko vrime da oni znanstvanici nisu ništa objavili, zadnja objava je bila da je svemir hologramski prikaz. normalno dva redikula su postavili teoriju i tako izazvali jal u znanstvenoj zajednici između suprostavljenih struja koji se sada trse da dokaži ili opovrgnu njiovu teoriju.

kad već spominjen teorije, a neću o teorijama zavjere, onda meni nikako nije jasno zašto onog ajnštajna drže nekin velikin znanstvenikon kad se zna da je sav njegov znanstveni rad baziran na teoriji. a najznačajnija mu je teorija relativiteta za čiju ideju je zaslužan njegov punac srbin koji mu je kad mu se mladi albert potužio da ne nalazi zajednički jezik sa ćeron mu milevon odgovorija 'sve ti je to relativno moj alberte'. i sad je on veliki znanstvenik a da još nije dokazano da te njegove teorije rade. za razliku od alberta, tesla nije znanstvenik nego izumitelj, koji je isto tako srbin ali praktičar i njegove umotvorine rade, nije znanstvenik jerbo nije postavija nijednu teoriju nego se odma uvatija praktičnog rada.

iz nedaleke prošlosti znamo da teorija i praksa nisu isto i ne idu zajedno. eto npr. u bivšoj državi smo imali teoriju i praksu samoupravnog socijalizma, skraćeno, tipss, u prijevodu na današnju terminologiju to bi značilo, 'istočnoeuropska demokracija' koja nikako nije mogla saživit jer su ovi teoretičari palamudili o jednakosti dok su praktičari krali, tako je i danas samo šta teoretičari danas kažu da smo svi ravnopravni, šta je isti kurac, a praktičari i dalje kradu, iako je poznato je da je teorija bez prakse nekorisna, a praksa bez teorije pogubna, šta se i dogodilo.

no mene u ciloj toj priči najviše intrigira teorija velikog praska. neki tamo astro fizičari, ka šta je i anštajn, su smislili teoriju da je svemir nasta usljed jednog velikog praska i da se od tad neprestano širi, šta sad ona dvojica sa početka priče oće pobit, ali pošto su oni uvaženi članovi znanstvene zajednice onda se te pizdarije šta oni pričaju ne tretiraju ka teorija urote nego kao znanstvena hipoteza, baj d'vej hipoteza je na još nižim granama nego teorija. po meni taj veliki prasak se dogodija na novu godinu u petak 13-tog. i sa će te se vi pitat kako je to moguće. lipo, jer teoretski je sve moguće.

jel petak dan za metak? je. jel se posnin sexa kaže da su se prasnili? je. e sad zamislite da se ste se prasnili na petak 13-og i da je taj sex bija za pamćenje. jel se oćete opet prasnit? oćete. jel to širenje svemira? je. jel to isto ka i teorija velikog praska? je.

e ali pošto je to teorija to znači i da nemora bit tako. evo npr. dođe petak i jedva čekan završit sa poslon. zašto? zato šta dolazi vikend i šta san se napalija mrknit šefiku. teoretski je moguće da se nas dvoje prasnemo, ali na to utječu mnogi drugi čimbenici ka npr. jel milo djete tu večer izašlo vanka i dokad će stat, jel na dnevniku bilo govora o nezaposlenosti i poskupljenjima, jel poslin dnevnika koja turska serija, pa onda jesu'l nakon te turske serije avionske nesriće, pa onda jel oni program o top šefu ima rivers gledanja unatrag, pa onda ako je uletilo milo djete poremetilo je kontinijum svemira jer ono oće gledat zločinačke umove. i tako od teorije velikog praska ostane samo svemirska maglica ali teorija živi dalje, do idućeg petka, isto ka i ona ajnštanova o relativitetu. a more bit da se to i njemu dogodilo.

Post je objavljen 13.03.2017. u 17:32 sati.