Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lm1

Marketing

Zašto sam odustao od hodanja sa Hrvaticama?!

Mnogi od vas u društvu će se zgroziti i uvijek se iznova zgroze kada kažem kako „ne želim hodati sa Hrvaticama“! Jednostavno je takvo moje iskustvo, premda – a to se mora priznati - su Hrvatice među najljepšim djevojkama svijeta. Jednostavno su previše tradicionalno odgojene za moj ukus – bile one kršćanke, muslimanke, neke treće vjere ili ateistice; rezultat većinom uvijek isti. To je takva tradicionalna zatucanost, koja nikako da ih oslobodi njenih okova te da napokon prodišu svojim plućima, budu ženstvene u potpunosti i otvorene.

Neki dan mi prijatelj (zapravo od mog kuma brat, dakle praktično smo si familija) priča kako bi si trebao naći ženu. On eto prešao 30tu, pa želi podijeliti kako je to biti divno u braku preko više od 5 godina sa ženom koju voli. Te kako se meni skoro eto 40ta piše (ali samo na papiru ili plastici), pa bi se kao trebao skrasiti – kao neće tebe neka dovijeka, itd…

I počne tako priča, kako je on upoznao svoju ženu te kako je s njom hodao i izlazili su na kavu do se nisu poljubili nakon mjesec i pol dana. Mislim sam u sebi, je li on normalan, mjesec i pol samo gledati buduću odabranicu? Pa svaki je dripac na cesti gleda, što će joj onda veza sa mnom?

Priča ide dalje o tome kako su se oni upoznavali te sve više izlazili. A prvi seks su imali tek nakon 9-10 mjeseci hodanja. I pukne tu meni film, jer njima možda cvjetaju ruže, ali mene u tom „hororu od 9 mjeseci hodanja za ručice i pusicama“ neće gledati. Te kažem njima, ono isto što kažem sada i ovdje (a vezano je za naslov teksta) „gledajte, baš zbog toga ne hodam sa Hrvaticama, jer:
- Gledati je mogu drugi dripci po cesti, a ako je moja djevojka onda je želim pipat i dirat od prvog dana.
- Kako planiram živjeti barem još 70tak godina, odnosno oko 840 mjeseci, onda mi ne pada na pamet potrošiti „najskuplji resurs na ovom svijetu“ (vrijeme) u trajanju od mjesec i pol dana na prvi poljubac, a još manje 9-10 mjeseci do prvog seksa.
- Ako baš hoćemo inženjerski točan pristup, Ona ima vremena od prvog poljupca 10 do maksimalno 14 dana pokazati što zna i kako zna, ako mene misli zadržati u vezi s njom. Ne pada mi na pamet čekati 9-10 mjeseci i trošiti dragocjeno vrijeme, već želim uživati sa svojom odabranicom od prvih dana svoje veze.“

Te opišem tako svoju prošlu vezu sa glumicom, koja je trajala više mjeseci i u kojoj smo bili sretni dok smo bili zadovoljni. Malo tko zna, ali smo se pipali i dirali od prvih dana, te vrlo brzo smo spavali zajedno (koliko brzo, to nek' ostane među nama). Veza jest pukla, ali zbog toga što sam muškarac koji se ne da zajebavati – i ako ćete iskreno: tražila je suosjećanje za težak stadij u životu, ali uz to nije napravila ništa kako bi to promijenila. Tu sam povukao granicu i rekao joj da se trgne, a ona se htjela hraniti „emocijama suosjećanja“ i puklo je. Nadam se kako je naučila životnu lekciju, jer je izgledala bolje i sretno u životu.

Na kraju smo komovi skupa sa mnom dovršili priču, kako se „razumijemo da se ne razumijemo“, te kako se „slažemo da se ne slažemo“. Oni i dalje žive svoj život, prosječnih Hrvata. A ja i dalje, živim život prepun uspona i padova. Ali jedno je sigurno, ne trošim uludo svoje vrijeme!


p.s. Hvala ti prijateljice, što si me ponukala napisati ovaj tekst, svojim napadima na kavi oko godina i smirivanja. Nismo se razumjeli, ali shvatiti ćeš. Nije ovo život pun avantura, već odbijam gubiti vrijeme na nevažne stvari i par stoljeća ostarjela ponašanja…

Post je objavljen 12.03.2017. u 13:21 sati.