Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zaboland

Marketing

Sireve glave kao potomci nacista i fasisti

Turski ministar vanjskih poslova je prije tjedan dana najavio posjet Zabolandu, tocnije Rotterdamu. Cilj njegovog posjeta je govor na velikom skupu nizozemskih Turaka u svrhu pridobivanja glasova za promjene u turskom ustavu na referendumu sredinom travnja. U Zabolandu zivi oko 250,000 (!) nizozemskih Turaka s pravom glasa u Turskoj. Citaj dvojno drzavljanstvo.

Zabolandska vlada nije bila odusevljena tim skupom, te je pokusala naci alternativno rjesenje. Medjutim kada je turski ministar jutros zaprijetio uvodjenjem sankcija Zabolandu, vlada je brzo donijela odluku i otkazala dozvolu za slijetanje aviona turskog ministra.

Turski predsjednik Erdogan je danas zustro reagirao na tu odluku. Citiram: “Oni nista ne znaju o nasol politici i medjunarodnoj diplomaciji. Oni su nervozni I neposteni. Oni su potomci nacista i fasisti.” Zaprijetio je protjerivanjem zabolanskih diplomata iz Turske i zabranom slijetanja za zabolandske (diplomatske) letove.

Premijer Rutte je nazvao ove izjave bizarnim.

Medjutim postoji i druga strana medalje. U Zabolandu su u srijedu 15. ozujka parlamentarni izbori. Pitanje je bi li uopce doslo do ove situacije da izbori nisu pred vratima. Prije godinu dana mozda taj posjet nikome ne bi smetao. Zabrana posjeta je sada dobro dosla vladajucim strankama (VVD i PvdA, desn liberali i socijal-demokrati), kako bi pokazali da I oni znaju pokazati zube strancima I na taj nacin pridobe glasace koji bi inace glasali za radikalnu desnicarsku stranku Geerta Wildersa PVV, koja dobro kotira u anketama.


Post je objavljen 11.03.2017. u 22:55 sati.