Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Ptičica je crknula, Fotozine umire...

... a ni ostali nisu u puno boljem stanju.

Ptičica je, po svemu sudeći - crknula. Nekad vrlo popularan fotografski portal više nije aktivan. Štoviše, nakon što je nekoliko godina "fotka dana" bila jedna te ista fotografija, a na forumu aktivnosti odavno više nema (zadnji postovi na raspravama su iz 2014. i 2015. godine), odnedavno više ni ne prikazuje slike (vjerojatno neka greška na serveru?), a što bi reklo da su administratori definitivno digli ruke od njega.

Fotozine, kojeg su svojevremeno neki smatrali glavnim konkurentom Ptičici, a neki čak i daleko boljim i kvalitetnijim portalom (što je u početku doista i bio, ali se kasnije srozao), po svemu sudeći lagano umire - dosta kvalitetnih autora ga je već odavno napustilo, a on sve više propada zbog velikog broja autora sa lošim i (ispod)prosječnim fotografijama koje svojom kvantitetom zatrpavaju one kvalitetne (a "kvalitetom" su više za Facebook nego za ozbiljni foto portal).

Myhrpc, koji je bio zamišljen da se fotografi međusobno natječu fotografijama na zadanu temu radi samog natjecanja, a zbog čega su ga neki čak proglašavali boljim od Ptičice i Fotozina, je isto tako već odavno neaktivan...

...i na kraju, sjeća li se tko još uopće mi3dot-a? Danas taj, nekada vrlo popularan i odlično koncipiran (više dizajnerski nego fotografski) portal, sa doista zanimljivim radovima i kvalitetnim autorima, još uvijek stoji... Neaktivan, zapušten, jadan i nikakav, poput kakvog zombija, dok po njemu haraju "botovi".

Post je objavljen 11.03.2017. u 00:01 sati.